Ankara´da ilk olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün kabri ziyaret edildi. Anıtkabir ziyaretinin ardından Üniversite ziyaretleri başladı.

Yapılan açıklama şu şekilde: 9 ve10. sınıf öğrencilerimiz, üniversite tanıtım gezileri kapsamında, 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü Yönetici ve öğretmenlerimiz eşliğinde Bilkent ve ODTÜ Üniversiteleri tanıtım gezisine katıldılar. Öğrencilerimiz üniversitelerin akademik programları ve kampüs olanakları hakkında değerli bilgiler edindiler.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri Bilkent Üniversitesinde ve ODTÜ´de aynı zamanda öğrenci olan Rehberleri ile tüm kampüsleri gezdiler. Fakültelerin içindeki dersliklerden birinde okul tanıtım videosunu izledikten sonra Bilkent Üniversitesinin kurucusu İhsan Doğramacı hakkında bilgi aldılar. Daha sonra kütüphaneden, bilgisayar odalarına, spor salonlarından kafelere ve yurtlara kadar tüm bölümler tanıtıldı. Kampüs içinde yer alan fakültelerin hepsi hakkında bilgi aldıktan sonra giriş puanları ve burslarla ilgili katalogları incelediler.

ODTÜ Müzesini ve Fakültelerini ziyaret eden Altınyıldızlılara bu Üniversitelerde öğrenim gören Altınyıldızlılar eşlik etti. Ankara gezisi yenilen yemekle sona erdi.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.