Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için çalışmalarına online canlı dersler, online soru çözüm saatleri ve online deneme sınavları ile hazırlanıyor.

Altınyıldız’dan yapılan açıklama şu şekilde; “Altınyıldız Koleji öğrencileri, şartlar ne kadar zor olursa olsun, gelecek hedeflerine ulaşmak ve yıllardır emek verdikleri üniversiteleri kazanmak için okullarının, öğretmenlerinin ve ailelerinin desteği ile geceli gündüzlü çalışmaya devam ediyorlar.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için çalışmalarına online canlı dersler, online soru çözüm saatleri, online deneme sınavları, haftada 35 saat Üniversite hazırlık dersleri ve sabahlara kadar devam eden soru çözüm saatleri ile birlikte online rehberlik çalışmalarıyla uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimiz evlerindeyken okullarını evlerine taşıdık.

9. 10. 11.ve 12.sınıflarda öğrenim gören öğrencilerimiz, günlük ders ve sınava hazırlık programları doğrultusunda, kaygıya düşmeden bu zorunlu ve zor süreci Altınyıldız Eğitim Kurumları ve öğretmenlerimizin desteğiyle en başarılı şekilde aşacaktır.  

Öğretmenlerimiz ile birlikte12.sınıflarımızın sınava hazırlık çalışmaları yoğun olarak devam etmektedir.

Online sistemin içerisinde çözülen deneme sınavlarına ek olarak hazırlanan deneme sınavı programları ile 27-28 Haziran’da yapılacak olan sınava kadar öğrencilerimiz toplamda 50 (elli) TYT ve AYT deneme sınavına katılmış olacaklar.

Bu zor süreç içerisinde öğrencilerimiz 26-29 Mart, 18-20-23-24 Nisan tarihlerinde katıldıkları Deneme Sınavlarında; Nevşehir 1.si, Nevşehir 2.si, TYT ve AYT Türkiye 19.25.33 ve 174.sü olma başarısını göstermişlerdir. Bu sonuçlar öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlık düzeylerinin bir göstergesidir.

Altınyıldız Eğitim Kurumu Fen ve Anadolu Lisesi, kurulduğu günden bugüne kadar Üniversite sınavlarında Nevşehir birinciliklerini ve Türkiye derecelerini elde etmiş ve yıllardır Nevşehir’in ve Türkiye’nin en başarılı okulları arasında yer almıştır.

Elde ettiği gerek akademik ve gerek sınav başarılarıyla, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda kazandığı Türkiye ve Dünya dereceleri ile eğitimde örnek uygulamalarıyla Türkiye’nin Örnek Okulu vasfını Altınyıldız Eğitim Kurumları gururla taşımaktadır.

Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim Kurumları, öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla “aklın ve bilimin ışığında” Türkiye’nin gelecekteki liderlerini yetiştirmeye devam edecek.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi mezun verdiği 18 yılda 1403 öğrencisini Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşmiştir. Önceki yıllarda olduğu gibi 2019 üniversite sınavlarında Nevşehir 1.2.3.sü ve Türkiye 78.liği derecelerini kazanan ‘‘Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi”,  2020-2021 lise kayıtlarında Nevşehir’in en çok tercih edilen Fen ve Anadolu Lisesi olmaya devam ediyor.

Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilerine teşekkür ediyor,  27-28 Haziran 2020'de yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.”