Yapılan açıklama şu şekilde; “Altınyıldız Eğitim Kurumları bayan ve erkek öğretmen takımları, Basketbol ve Voleybol branşlarında şampiyon olarak finallerde Nevşehir’i temsil edecek.

Şampiyon öğretmenlerimizin ödülleri düzenlenen törenle verildi. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer tarafından madalyaları ve başarı belgeleri verilen öğretmenlerimizi kutlarız.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yerleştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü öğretmenlerimiz arasındaki iletişimi artırmak birlik ve dayanışma duygularını geliştirmek sporun önemini vurgulamak ve geniş kitlelere yayılmasında öğretmenlerimizin rehberliğinden yararlanmak amacıyla Türkiye genelinde salon futbolu (futsal), basketbol, voleybol ve masa tenisi turnuvası düzenledi. İllerde yarışarak birinci olan Öğretmen takımları Bölge müsabakalarına katılmaya hak kazanmaktadır.

21-30 Ekim tarihleri arasında İl Birinciliği müsabakaları yapılarak bölge şampiyonasında illeri temsil edecek okullar belirlenmiştir.

Altınyıldız Eğitim Kurumları, Nevşehir İli Geneli Öğretmen Kupası müsabakalarında Basketbol ve Voleybol erkek ve bayan takımları şampiyon olmuştur. Salon futbolu takımımız kurumumuzu başarıyla temsil etmiştir.

Bölge müsabakaları 4-12 Kasım tarihleri arasında Konya ve Kayseri ilinde yapılacaktır. Altınyıldız Koleji öğretmen takımlarımıza grup maçlarında başarılar dileriz.”