Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğretmenleri Ankara´da düzenlenen Stem ve Kodlama konferansına katıldı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bu konferansta yerli ve yabancı akademisyenleri dinleme, uzmanlardan farklı teorik bilgiler alma ve Türkiye´nin farklı okullarından gelen öğretmenlerin fikirleri ve sergiledikleri farklı projeleri görme imkanı bulan öğretmenlerimiz bu konuda daha ileri nasıl gidebilirizi araştırma fırsatı bulmuşlardır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak derslerimizde öğrencilerimiz teknolojinin sadece oyunlardan ibaret olmadığını ve kendilerinin de bu teknolojiyi kullanarak farklı programlar yapabileceklerini kodlama ve stem dersleriyle öğrencilerimize gösterdik.

Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken yeni öğrenme teknikleri geliştiriyoruz. İnsan ve bilgisayar etkileşimi arasındaki ilişkiyi kavrayabilen bireyler yetiştirirken, lego setlerini kullanarak özgün çalışmalar yaratıyoruz. Robotik-lego çalışmaları ile öğrencilerimizin teknoloji kullanımının yanı sıra matematiksel işlemler konularında beceri kazanmalarını amaçlıyoruz. Çocuklarımız basit makine-robot mekanizmalarını geliştirirken hazırladıkları lego mekanizmalarına sensörler, led ışıklar ve motor gövdesiyle nasıl çalıştırabileceklerini uygulamalı olarak keşfediyorlar bu sayede öğrencilerimiz yaratıcı düşünebilme, modeller üretebilme, farklı fikirleri deneyebilme, hayal edebilme, sebep sonuç bağlantısı kurabilme gibi yetileri de kazanmış oluyorlar.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak öğrencilerimizin için büyük önem taşıyan yazılım bilgisini; nesillerimize geleceğimizin teminatı çocuklarımıza erken yaşta kazandırma bilincindeyiz. Bu bilinçle eğitimde öncü okul olmaya devam edeceğiz.