Eko-okullar programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Programa üye okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Eko-okul faaliyetleri ülkemizde TÜRÇEV (Türkiye Çevre Vakfı) tarafından koordine edilir.

Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu, eko – okul programının yedinci yılında ülkemizde nitelikli çevre çalışmaları yapan seçkin eko-okullardan birisi olmaya devam ediyor.

Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu programın yedi yıllık sürecinde ilk 2 yıl çöp atık, ikinci 2 yıl biyolojik çeşitlilik, üçüncü 2 yıl enerji, dördüncü 2 yıl ise sağlıklı yaşam ve GDO konularını çalıştı.

Okullar her iki yılda bir yapılan çevre çalışmaları ile “Yeşil Bayrak” ödül sürecine başvuru yapabiliyor.

Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu, bu eğitim-öğretim yılı içerisinde gerçekleştirdiği küresel iklim değişikliği konulu çalışması ile beşinci kez “Yeşil Bayrak” ile ödüllendirilmeye layık bulundu.

“Yeşil Bayrak”, TÜRÇEV (Türkiye Çevre Vakfı) tarafından okulun eko-okul çalışmaları koordinatör öğretmeni Eren Özhan’a teslim edilecek.