Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet Eravcı yaptığı açıklamada; “Altınyıldız Anaokulunda öğrenim gören öğrencilerin olgunluk testleri ve gelişim raporları değerlendirilerek 1.sınıfa kayıtları 10 Ocak tarihinde tamamlanmıştır. 12 Ocak tarihi itibariyle boş kalan 20 kontenjan için öğrenci kaydı yapılacaktır. Kayıt yaptırmak isteyen velilerimizin öğrencileriyle birlikte Altınyıldız İlköğretim Kurumuna müracaat edip çocuklarının olgunluk testi yapıldıktan sonra kayıt yaptırabilirler.” dedi.

Eravcı; “Bu yıl da alanında uzman Nevşehir kamuoyunun yakından tanıdığı çok kaliteli 6 öğretmen olan Aysel Doğan, Hüseyin Işık, İlyaz Aydın, Rahime Bos, Sema Emirağaoğlu, Sibel Özdil ile 6 sınıf açıyoruz. Öğretmenlerimize Altınyıldız ailesinde sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu bir 4 yıl diliyorum.

Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 1. sınıflarında sınıf öğretmenlerimiz tarafından okutulan temel dersler (Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi) yanında yoğun  İngilizce ve Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik, Drama , Astronomi, Satranç, Halk Oyunları, Stem, Kodlama ve Robotik, Akıl Oyunları dersleri  okulumuzun branş öğretmenleri tarafından verilmekte ve öğrencilerimizin yetenekleri, ilgi alanları erken yaşta keşfedilmektedir. 1.sınıf öğrencilerimize diyetisyen kontrolünde hazırlanan sabah kahvaltısı ve öğle yemeği olmak üzere iki öğün yemek verilmektedir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak kaliteli okul + kaliteli öğretmen + kaliteli eğitim = Altınyıldız İlköğretim Kurumu vizyonu ile düşünme, anlama ve sorun çözme becerisi gelişmiş, insanlığın ve demokrasinin temel değerlerini ve milli kültürü içselleştirmiş, iletişime ve paylaşıma açık, sanat becerisi gelişmiş, özgüveni ve sorumluluk bilinci yüksek, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkan sağlamak adına 2022-2023 eğitim öğretim yılı için gücümüze güç katarak ilerliyoruz. Yeni öğretim yılında öğretmenlerimizin aklın ve bilimin ışığında yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisi ile çarpan nesiller yetiştirmelerini temenni ediyor, sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı bir yıl temenni ediyorum. Nevşehir’in ve Türkiye’nin eğitimde gururu olan Altınyıldız ailesine şimdiden 2022-2023 öğretim yılında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.