Yapılan açıklama şu şekilde: Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir. Hazırlanan programda bando takımı, oratoryo gösterileri, dans showlar, canlandırmalar, şiirler ve Türkçe, İngilizce koro sunulmuştur.

Okul Müdürü Mehmet Eravcı program sonunda yaptığı konuşmada ‘Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet´imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Varlığımız Türk Varlığına Armağan Olsun´ ifadelerini kullandı.

Program sonunda 2.Sınıf Öğretmenlerimize ve branş öğretmenlerimize çiçek sunumunun ardından öğrencilerimize günün anısına hediyeleri verilmiştir.

Programın hazırlanmasında emeği geçen 2.Sınıf öğretmenlerimiz Levent Yağmuroğlu, Tülin Pak, Nermin Kayseri, Hülya Korkmaz, Sebahattin Ünsal, İngilizce Öğretmenimiz Hasan Tükel, Astronomi ve Drama Öğretmenimiz Gülbahar Yarılı, Müzik Öğretmenimiz Sezgi Ceylan, STEM ve Kodlama öğretmenimiz Canan Yüncü, Halk Oyunları öğretmenimiz Kübra Ekici, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Hülya Ulus Rehber Öğretmenlerimiz Meltem Çakır ve Tuğba Özhan ve sevgili öğrencilerimize, programda bizleri yalnız bırakmayan saygıdeğer velilerimize teşekkür eder, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışının 98. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı en içten duygularımızla kutlarız.