Yapılan açıklama şu şekilde: “Kurulduğundan bu yana, başarılı ve istikrarlı yönetimi, çağdaş eğitim anlayışıyla, daimi başarıyı ve kaliteyi ilke edinen Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak, eğitim öğretimde 21 yıldır Nevşehir’in eğitimdeki başarı çıtasını yükselten, sadece öğretim alanında değil sosyo-kültürel alanlardaki başarılarıyla da Türkiye’nin Örnek okulu olmuş ve olmaya da devam edecektir.2018 yılını gerek akademik gerekse sosyo-kültürel başarılarla tamamlayan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2019 yılında da daha büyük başarılara imza atacaktır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu, 21 yıldır alın teri ve özveriyi çağdaş eğitim yöntemleri ile birleştirerek Aklın ve Bilimin Işığında Yüreği Vatan, Millet ve Bayrak Sevgisi ile çarpan Nesiller yetiştirerek Türkiye'de eğitimin parlayan yıldızı olmuştur.

Bu yıl 10.’sunu düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz kitap şenliklerimizde;  62 seçkin yazar ve şairimizi ağırlamış olacağız. Şenliklerimizle, çocuklarımızın daha ilkokul sıralarında yazarlarla tanışıp üretken birer birey olmalarını ve okuma alışkanlığı kazanmalarını hedefliyoruz

2018 Yılında Altınyıldız İlköğretim Kurumunun Altın öğrencileri LGS’de, TÜBİTAK Projelerinde, Olimpiyatlarda, Sanatta, Satrançta, Sporda çok büyük başarılar elde etmişlerdir.

LGS

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne Ortaöğretime geçiş sınavlarında 60 Türkiye 1.’liği elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.’si okul olmuştur. Mezun ettiği 887 Öğrencisini Fen Lisesine, 647 Öğrencisini Anadolu Lisesine yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2017-2018 LGS'de mezun olan 148 öğrenciden 116'sı Fen liselerine, 32'si Anadolu Liselerine yerleşmiş ve okul puan ortalamalarıyla yine Nevşehir 1.’si okul olmuştur.

Projeler

Aklın ve bilimin ışığında Türkiye'nin geleceğini yetiştirme ilkesi ile proje ve araştırmalara büyük önem veren Altınyıldız İlköğretim Kurumu, TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına katılmıştır. 3 Matematik ve 3 Fen bilimleri projesiyle okulumuzu ve ilimizi, Kayseri Bölge Sergisinde temsil etmiştir. Altınyıldız İlköğretim Kurumu, yarışmaya toplamda 126 araştırma projesi ile katılarak bölge birincisi okul olmuştur. 

TÜBİTAK 4007 #Bilim Hayatımızda projesi kapsamında yapılan Fikrinle Gel proje yarışmasında 1 öğrencimiz hazırlamış olduğu Fizik proje ile Türkiye 2.si olurken,1 öğrencimiz Türkiye’de ilk 50 proje arasına girmiştir.

Olimpiyatlar

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak öğrencilerimizin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemlere çözümler üreten nesiller yetiştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.2018 yılı içerisinde yapılan Matematik, Akıl ve zeka ve Stem Kodlama olimpiyatlarında öğrencilerimiz hem Türkiye Hem Nevşehir dereceleri elde etmişlerdir.

Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak Türk Milli Eğitim sistemine katkıda bulunmak amacıyla İlkokul 4. sınıf öğrencileri arasında il geneli matematik olimpiyat yarışması düzenlenmiş ve yarışma 612 öğrencinin katımı ile okulumuzda gerçekleşmiştir. Ayrıca Uluslararası düzeyde 80 ülkede düzenlenen Kanguru matematik yarışmasına okulumuz ev sahipliği yapmıştır.

Matematik olimpiyatları Kategorisinde

1 öğrencimiz Türkiye 1.’si

1 öğrencimiz Türkiye 8.’si

Akıl Oyunları Kategorisinde  

1 öğrencimiz Türkiye 2.’si

Stem ve Kodlama Kategorisinde

1 öğrencimiz Türkiye 4.’sü

Altınyıldız Robot Takımı Bölge 8.’si olmuşlardır.

Sanat

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri akademik başarılarının yanı sıra Şiir, Kompozisyon, Hikâye ve Resim dallarında Nevşehir’de ve Türkiye genelinde yapılan yarışmalarda Nevşehir ve Türkiye dereceleri kazanarak bizleri gururlandırmışlardır.

Hikaye Kategorisinde

1 öğrencimiz Türkiye 1.’si

 1 öğrencimiz Türkiye 3.’sü

Kompozisyon Kategorisinde

1 öğrencimiz Türkiye 4.’sü

Şiir Kategorisinde          

1 öğrencimiz Nevşehir 1.’si

Resim Kategorisinde

2 öğrencimiz Nevşehir’de ilk on resim dereceleri elde etmişlerdir.

Satranç

Öğrencilerimiz satranç dersleriyle kendi kendini kontrol ve analitik yeteneklerini geliştiriyorlar. Satranç sporu kişiye planlı hareket etmesini kavratır ve kişiyi düşünen araştıran bireyler haline getirir. Bu sebeplerle ki Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak öğrencilerimizin satrançta yetenekli olmalarına çok önem veriyoruz.2018 yılında da Altınyıldız Altın öğrencileri satranç madalyalarını toplayarak bizleri mutlu ettiler.

Satrançta

1 Öğrencimiz Türkiye 3.’sü

40 Öğrencimiz Nevşehir 1.’si

35 Öğrencimiz Nevşehir 2.’si

30 Öğrencimiz Nevşehir 3.’sü olmuştur.

Spor

Altınyıldız İlköğretim Kurumu spor yapan öğrencilerin motivasyonunun daha da arttığını aldığı akademik başarılarla perçinlemiş ve sporda yapılan müsabakalarda hem Türkiye hem de il dereceleri alarak gücüne güç katmaya devam etmektedir.

Basketbol

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Yıldız Kız Basketbol Takımı Nevşehir 1.’liği (2 Kez)

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Yıldız Erkekler Basketbol Takımı Nevşehir 1.’liği (2 Kez)

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Küçük Erkek Basketbol Takımı Nevşehir 1.’liği

Futbol

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Yıldız Erkek Futbol Takımı Nevşehir 3.’lüğü

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Küçük Erkek Futbol Takımı Nevşehir 3.’lüğü

Voleybol

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Küçük Kız Voleybol Takımı Nevşehir 1.’liği

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Midi Kız Voleybol Takımı Nevşehir 1.’liği

Masa Tenisi

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Küçük Erkek Masa Tenisi Takımı Nevşehir 1.’liği

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Küçük Kız Masa Tenisi Takımı Nevşehir 2.’liği

Kort Tenisi

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Kort Tenisi Takımı Nevşehir 1.’liği

Kross

5 Öğrencimiz Nevşehir 2.’liği

Yüzme

1 öğrencimiz Türkiye 10.’su

3 Türkiye Derecesi Altın Madalya

2 Türkiye Derecesi Gümüş Madalya

19 Nevşehir 1.’liği

3 Nevşehir 2.’liği

Tırmanma

1 Öğrencimiz Balkan Boulder Şampiyonasında Balkan 7.’liği

Tırmanma Türkiye 1.’liği (3 Kez)

Tırmanma Türkiye 2.’liği (3 Kez)

Jimnastik

 Kız Jimnastik Takımımız Nevşehir 1.’si

 Minik Jimnastik Takımımız Nevşehir 1.’si

Taekwondo

1 öğrencimiz Nevşehir 1.’liği, Türkiye 1.’liği elde etmişlerdir.

2018’i başarılarla dolu bir yıl olarak geçirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarılarda emeği geçen idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz tebrik ediyor 2019 yılında başarılarımızın katlanarak devam etmesini diliyoruz.”