Başöğretmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile diğer Türk büyükleri ve 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak geçirdiğimiz zor günlerde canlarını vatan için hiçe sayan şehitlerimizin manevi huzurunda öğrencilere anlatılan derste Vatan, Millet ve bayrak sevgisi anlatan öğretmen Savran Türkiye´mizi daha iyi yerlere nasıl getirebiliriz sorularının cevabını verdi.

Savran açıklamasının devamında Altınyıldız İlköğretim Kurumunda çağdaş ve evrensel ilkeleri benimsemiş Türk toplumu olarak, gelişmiş ve ileri ülkeler arasında yer almanın en temel koşulu, eğitimin kalitesini yükseltmek olmanın bilinciyle ve Türkiye Cumhuriyeti´nin aydınlık ve mutlu geleceği için öğrencilerin kendi becerilerini ve ilgilerini de dikkate alarak doğru yönlendirmeye çalışıp aklın ve bilimin ışığında Türkiye´nin geleceğini yetiştiriyoruz diye konuştu.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Perihan Çıtak Savran konuşmasında şu düşüncelerini paylaştı. “Şu an hepimiz, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu içindeyiz. Kavuştuğumuz okulumuz, öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız coşkumuzu artırıyor. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklardan uzak kalabilmek ancak iyi bir eğitimle sağlanır. Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak, aklın ve bilimin ışığında Türkiye´nin geleceğini yetiştiriyoruz.

Yetiştireceğimiz çocuklarımıza ve gençlerimize görecekleri öğrenim sınırı ne olursa olsun, ilk ve her şeyden önce Türkiye´nin bağımsızlığına, kendi benliğine, milli geleneklerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek gerektiği öğretilmelidir. Türkiye´mizin bağımsızlık sembolü al bayrağımızı görünce, İstiklal Marşımızı duyunca gözleri hasretle yaşaran, göğüsleri gururla kabaran, yürekleri coşkuyla çarpan nesiller yetiştirmek hedefimizdir.

Bağrına saplanan oklara rağmen surlara bayrak diken Ulubatlı Hasan gibi, Preveze´de Haçlı Donanması´nı deviren Barbaros gibi, İzmir´in işgaline hayır deyip silahına sarılan Hasan Tahsin gibi, Aziziye Tarabyaları´ndan sökülüp atılan Ermeni çetelerine devleşen Nene Hatun gibi, İşgal altındaki tüm yurdu kurtaran ve yeniden tam bağımsız bir devlet kuran, Çanakkale Kahramanı, Milli Mücadele´nin lideri Mustafa Kemal Atatürk gibi, 15 Temmuz´da hainlere tek başına direnen ve ardından şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir aynı kahramanlık destanının farklı zamanlarda yaşayan neferleridir.

Bundan sonra da çemberi yaracak ve ülkeyi kurtaracak olan sizlersiniz. Başarmaktan başka çaremiz yoktur. Bağımsız yaşamaktan başka seçeneğimiz yoktur. Kurtuluş Savaşı´nda minarelerden selalar yükseliyordu, düşman uçakları kalabalığın üzerinden uçuyordu. Ama hiç kimse başını eğmedi, hiç kimse ölümden korkmadı. Kürsüye çıkan Halide Edip, o muhteşem topluluğa, “Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa altında şerefle yatarız.” demiştir.

İşte 97 yıl önce bu aziz millet, toprağın altında şerefiyle yatanlar sayesinde toprağın üzerinde şerefle yaşıyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi “Ey Türk İstikbalinin evlatları, İşte bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifeniz; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.”

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürlüğü tarafından ilk dersi anlatan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Perihan Çıtak Savran´a teşekkür edildi ve tüm öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilendi. Mehmet Karaca

 

/images/haberler/resimler/2016-9/20/1357567114221.jpg