Altınyıldız İlköğretim Kurumunda İngilizce ağırlıklı ders programına başlanan 5. ve 6.sınıf öğrencilerine haftada ortalama 16 saat İngilizce dersi veriliyor.

Altınyıldız Koleji’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ifadelere yer verildi; “Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak okulumuzda 5. ve 6.sınıflarımıza İngilizce ağırlıklı ders programına başlamış ve öğrencilerimize haftada ortalama 16 saat İngilizce dersi verilmektedir. Kurum olarak İngilizce eğitiminde paydaşlarımız olan OXFORD yayınları ve PEARSON yayınlarını ortaklaşa kullanarak öğrencilerimizin öğrenim kalitesini en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Öğrencilerimize dönem başında seviyelerini ölçmek için yaptığımız sınav, yıl sonunda da yapılacak olup öğrencilerimizin başlangıç ve bitirme noktalarını bize gösterecektir.

Günümüzde iletişim ve ulaşımın gelişmesi başka ülkelerle olan ticari, sosyal ve kültürel yakınlaşmanın artmasına sebep olmaktadır. Bu yakınlaşmanın sonucu olarak da ortak bir dil kullanımın gerekliliği artmaktadır. İşte tam bu noktada İngilizce özellikle de dünyadaki güçlü ülkelerin kullandığı bir dil olması sebebi ile önem kazanmaktadır. Bu da İngilizce’nin kendimiz geliştirmek adına, dünyadaki olayları ve gelişmeleri takip etmek adına ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bizde bu farkındalık ile 2014 yılında itibaren 5.sınıflarımızda 2018 yılında ise hem 5. hem 6.sınıflarımızda İngilizce ağırlıklı ders programına başlamış ve öğrencilerimize haftada ortalama 15 saat İngilizce dersi vermekteyiz. İngilizcenin yanı sıra İspanyolca derslerimizde alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak öğrencilerimizin eğitimlerinde emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.”