Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen tören 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından 7.sınıf öğrencilerinin işaret diliyle eşlik ettiği istiklal marşının okunması ile başladı.

Öğrencilerin okuduğu şiir, oratoryo ve ardından canlandırmalarla devam eden program öğrencilerin Mehmet Akif´i anlattıkları slayt gösterisi ile son buldu. Program öğrenciler ve misafir veliler tarafından büyük ilgi gördü.

Kurum Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Milletimiz her dönem zorluklardan geçmiş karanlık günler yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir. Ancak bu millet her daim karanlık günleri aydınlığa çıkarmayı başarmış ve hep başaracaktır.

Bu vesile ile gerçekleştirmiş olduğumuz İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünü kutluyor; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u şükranla hatırlıyor, vatan uğruna canlarını vererek şahadet mertebesine erişen tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyor, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Programımızın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrencilerimize, İngilizce Öğretmenimiz Emrah Kamacı, Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Tamer Serdar Gözüm, Müzik Öğretmenimiz Sezgi Ceylan ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Canan Yüncü´ye teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi. Mehmet Karaca