Altınyıldız Kolejinde öğrenciler Robotik ve Kodlama eğitimiyle geleceğe hazırlanıyor.

Altınyıldız Koleji’nde bugünkü Kodlama ve Uçak Teknolojisi eğitimini, Altınyıldız Eğitim Kurumları Fen Lisesi ve İTÜ Uçak Mühendisliği mezunu olan Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi verdi.

Altınyıldız Koleji’nde Robotik, Kodlama ve 3 Boyutlu Tasarım laboratuvarlarında derslere katılan Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi öğrencilerle bir araya geldi. 

Öğrenim gördüğü okulunda bulunmaktan, seminer vermekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Kesekçi, kodlama, robotik ve 3 boyutlu tasarımın geleceğin popüler meslekleri arasında yer alacağını belirtti.

Altınyıldız Kolejli öğrencilerin kodlama eğitimi ile birlikte robotlarını tasarlayarak onları komutlarla yönlendirmelerinde ulaştıkları noktayı takdirle karşıladığını söyledi.

3 Boyutlu tasarım, kodlama ve robotik eğitimle ilgili öğrencilerin sorularını cevaplayan Kesekçi, araştıran, üreten ve düşündüklerini uygulayan nesillerin yetişmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Savunma sanayimizin önemli ismi Tarık Kesekçi Altınyıldız Koleji’nde yapılan Robotik, Kodlama ve 3 Boyutlu Tasarım çalışmalarının Türkiye’ye örnek olacağını söyleyerek, Altınyıldız ailesine teşekkür etti.