Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet Eravcı’nın açılış konuşması ile başlayan toplantı, kurum müdür yardımcısı Çetin Kurtpınar’ın LGS sınavı başvuru süreçlerinin ve resmi işlemlerin okul tarafından tamamlandığı hakkında velileri bilgilendirmesiyle devam etti.

8.sınıflar Rehber Öğretmeni Ömer Faruk Kaya, LGS sınavı süreci ve sınavla ilgili öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sene içerisinde rehberlik servisi tarafından sınava yönelik öğrencilere verilen seminerlerden bahsedildi. 8.sınıf uzman branş öğretmenleri de 9 Ağustos 2021’den bu yana süren çalışmalarla ilgili velileri bilgilendirdi. 9 Ağustos 2021’den bu yana LGS öğrencilerine yönelik akşam etütleri, hafta sonu kursları, ara tatilde verilen dersler, yapılan denemeler, özel etütler ve sınava bir ay kala yapılması gerekenler hakkında açıklamalar yapıldı.  Açıklamaların ardından velilerin sorularına cevaplar verilerek toplantı tamamlandı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne ortaöğretime geçiş sınavlarında 61 Türkiye 1.’liği elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.’si okul oldu. Elde ettiği sınav puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla aklın ve bilimin ışığında Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor. Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam ediyor.

Mezun ettiği bin 100 öğrencisini Fen Lisesine, 680 öğrencisini Anadolu Lisesine yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu, 2021-2022 LGS sınavından sonrada yine öğrencilerine Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecek.

Nevşehir’in eğitimdeki başarı çıtasını yükselten aynı zamanda Türkiye’nin örnek okulu olan Altınyıldız İlköğretim Kurumunca öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilerine teşekkür edilerek 5 Haziran’da yapılacak olan LGS sınavlarında tüm öğrencilere başarılar dilendi.