Altınyıldız İlköğretim Kurumunun 98 altın yürekli öğrencisi yapılmaya başladığından beri en zor LGS sınavının ardından yine Nevşehir’de ses getirecek başarılara isimlerini yazdırdı.

Resmi olmayan sonuçlara göre bireysel başarılarda; 2 yanlış yapan 1 öğrenci, 3 yanlış yapan 2 öğrenci, 4 yanlış yapan 2 öğrenci, 5 yanlış yapan 4 öğrenci, 6 yanlış yapan 6 öğrenci, 7 yanlış yapan 6 öğrenci, 8 yanlış yapan 5 öğrenci, 9 yanlış yapan 6 öğrenci ve 10 yanlış yapan 4 öğrenci bulunuyor.

Toplam başarıda;  26 öğrenci 80 doğru ve üzeri, 51 öğrenci 70 doğru ve üzeri, 68 öğrenci 60 doğru ve üzeri yaparak Türkiye’nin en iyi Fen ve Anadolu liselerine girmeye hak kazanacak puanlar alacak. Diğer 30 öğrenci ise sınavla öğrenci kabul eden diğer okullara girmeye hak kazanacak.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne ortaöğretime geçiş sınavlarında 61 Türkiye 1.liği elde ederek okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.si okul oldu. Elde ettiği sınav puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla ‘aklın ve bilimin ışığında’ Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor. Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam ediyor.

Nevşehir’in eğitimdeki başarı çıtasını yükselten aynı zamanda Türkiye’nin örnek okulu olan Altınyıldız İlköğretim Kurumundan sınavda emeği geçen öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve emeği geçen herkese teşekkür edildi.