Yapılan açıklama şu şekilde: “Altınyıldız İlköğretim Kurumu 7.sınıflar öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü ve Milli marşımız olan İstiklal marşının 98. Yıl dönümü ile Mehmet Akif Ersoy’u anmak için milli mücadele ruhunu yansıtan program düzenlendi.

Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen programda 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Nevşehir Belediyesi Mehteran takımının katılımıyla devam eden program öğrencilerimizin okuduğu şiir, oratoryo ve türkülerle sona erdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi esnasında Büyük Türk Milletinin bağımsızlığı ve bekası için şahadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatları 6.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı program ile anıldı.

Bugün,104 yıl önce vatanımızı işgal, izzetimizi zelil etmek amacıyla birleşen yedi düvelin, bütün güç ve imkânlarıyla yaptıkları saldırılara karşı, şehadetleri dinin temeli olan ezanın, bu gök kubbede ilelebet yankılanması için yüz binlerce can vererek kazandığımız Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü. Vatan, millet, istiklal ve istikbal için seve seve can veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Milletimiz her dönem zorluklardan geçmiş karanlık günler yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir. Ancak bu millet her daim karanlık günleri aydınlığa çıkarmayı başarmış ve hep başaracaktır. Bu vesile ile gerçekleştirmiş olduğumuz İstiklal Marşımızın kabulünün yıl dönümünü kutluyor; Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u şükranla hatırlıyor, vatan uğruna canlarını vererek şahadet mertebesine erişen tüm şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyor, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Programın hazırlanmasında emeği geçen 7.sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bize bu milli mücadele ruhunu tekrar hatırlattıkları için teşekkür ediyoruz.”