Elde ettiği ulusal ve uluslar arası başarılarla ve projelerle Nevşehir’in eğitimdeki gururu Altınyıldız İlköğretim Kurumundan yeni bir başarı daha. Altınyıldız İlköğretim Kurumunun bir Avrupa Birliği Projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Ulusal Ajans’ın her yıl düzenlediği ilköğretim okullarına yönelik proje destek programlarından Erasmus KA2 kapsamında hazırlanan projeler içerisinden Altınyıldız İlköğretim Kurumunun bir projesi kabul edildi.

CODING AWAITS FUTURE

Altınyıldız İlköğretim Kurumu’nun çağımızın dersi Stem ve Kodlama üzerine oluşturduğu projesi Türkiye, Finlandiya, İtalya, Macaristan, Bulgaristan, Romanya ortaklığında oluşturulmuş olup ülkeler arası Stem ve Kodlama derslerine yönelik aktarımlar yapılacak.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu, aklı ve mantığı kullanarak doğru adımlarla işlem yürütmeyi sağlayan ve bu işlem sırasını yeni ve farklı uygulamalar geliştirerek bir üst seviyeye taşıyan, matematiksel zekâ düzeyini de geliştirmeyi sağlayan ve zekâyı ileri seviyeye yükseltebilecek bir ders olan Kodlama STEM ve Robotik derslerini öğrencilerine 4 yıldır veriyor. Kodlama, Stem ve Robotik derslerinde öğrencilerin bilişsel ve sosyal gelişimleri doğrultusunda bilişim dünyasını ve teknolojisini tanımaları, öğrenmeleri ve yeni ürün ortaya çıkarmaları sağlanıyor.

Dünyadaki robot ve yapay zekâ teknolojilerinin gelişim ve kullanım süreçlerini tanımalarını sağlayıp, yapay zekâya ilgi duymalarını ve hayal etmelerini sağlayacak etkinlikler de düzenlenen derslerde öğrencilere bilişim teknolojisini öğrenme, doğru ve faydacı kullanma, insanlığın yararına üretme bilinci kazandırılıyor. Yaşam alanlarında “F şıkkını” aramalarını, bulmalarını kolaylaştıran bilişim teknolojileri ve yazılımlarının öğretildiği derslere ek olarak bu alanda yapılan ulusal ve uluslararası yarışmalara öğrenciler teşvik ederek bir yandan öğrencilerin özgüvenleri artırılırken diğer yandan ise öğrencilerin bu yeni nesil derslerde gelişimlerine katkı sağlanıyor.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet Eravcı projenin kabul edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek projenin hazırlanmasında emeğini esirgemeyen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz dedi.