Yapılan açıklama şu şekilde: “Altınyıldız İlköğretim Kurumu Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Hayatımızda projesi kapsamında yapılan Fikrinle Gel proje yarışmasında öğrencimiz Betül Çiçek’in hazırlamış olduğu Fizik proje ile Türkiye 2.si oldu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak düzenlenen yarışmaya 3 öğretmenimiz 3 ayrı proje ile katılmışlardır. Fen Bilimleri Öğretmenimiz Dursun Kurt danışmanlığında öğrencimiz Efe Kahveci, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Zeynep Ayça Eliküçük danışmanlığında öğrencimiz Samet Uğurlu başvurularını yapmış ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz Bahar Benzer danışmanlığında Betül Çiçek tarafından hazırlanan ‘Basıncın Ürettiği Elektrik’ isimli Fizik projemiz Türkiye 2.si olmuştur. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize TÜBİTAK tarafından teşekkür belgeleri ve Türkiye 2.si olan öğrencimize Kurum Müdürümüz Mehmet Eravcı tarafından Altın hediye edilmiştir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bu projelerde temel amacımız, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmektir.

Aklın ve Bilimin Işığında Türkiye'nin Geleceğini yetiştirmeye devam ediyoruz. TÜBİTAK Araştırma Projelerinde Türkiye derecelerine ve bölge derecelerine sahip olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bu projede emeği geçen öğrenci, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz.