Altınyıldız Koleji’nden yapılan açıklama şu şekilde; “Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2. sınıf öğrenci ve öğretmenleri pandemi gölgesinde geçen okul hayatlarının ilk 2 yılında akademik olarak hiçbir eksikleri kalmadan derslerine devam etmenin mutluluğu içindeler. Yüz yüze eğitime başladığımız bu süreçte okul olarak öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimlerini ön planda tutmak 1. önceliğimizdir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2.sınıf Zümre Öğretmenleri Hüseyin Akyürek, Fatma Yağmuroğlu, Ertan Kahveci, Mustafa Erdem ve Keziban Akyürek yaptıkları açıklamada; ‘2020 Mart ayında başlayan pandemi dönemiyle beraber başladığımız online eğitim sürecinde öğrencilerimizin hepsi çok önceden okuma yazma süreçlerine geçmişlerdi. Planladığımız online eğitim süreci ile de öğrencilerimizin hiçbir eksiği kalmadan geçtiğimiz yılı tamamlamıştık.2020-2021 öğretim yılında başladığımız online süreçte yine öğrencilerimiz müfredat kapsamında işlemesi gereken bütün konuları fazlasıyla öğrencilerimize aktardık.2.dönem itibariyle başladığımız yüz yüze eğitimle ise öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve psikolojik gelişimleri için eğilimler gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Biz Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2.sınıf öğretmenleri olarak eğitimin şekli, ister online olsun, ister yüz yüze olsun her zaman öğrencilerimiz için en iyisini yapmaya, başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmeye devam edeceğiz.’ ifadelerine yer verdiler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak salgın döneminde öğrencilerimizin ruh sağlığını çok önemseyip online akademik derslerinin yanı sıra branş dersi olarak Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Akıl Oyunları, Kodlama derslerini de onların bu süreci en iyi şekilde geçirmeleri için yaptık. Mart itibariyle başlayan yüz yüze derslerde de yine önceliğimiz Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Satranç, Akıl Oyunları, STEM, Kodlama ve Robotik branş derslerini de yaparak öğrencilerimizin psikolojik ve sosyal gelişimlerini sağlayıp onların bireysel yeteneklerini ortaya çıkarmak oldu. Aklın ve Bilimin Işığında Türkiye’nin Geleceğini Yetiştiriyoruz sloganıyla çıktığımız bu yolda mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirmeye devam ediyoruz.”