Yapılan açıklama şu şekilde; “Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2018-2019 Öğretim yılı 4.sınıf öğretmen ve öğrencileri yıl içerisinde gerçekleştirilen deneme sınavları, bursluluk sınavları, Ulusal ve Uluslararası sınavlarda, yarışmalarda, matematik ve fen bilimleri olimpiyatlarında bütün Nevşehir ve Türkiye derecelerini toplayan öğretmen ve öğrencilerimiz bu başarıların haklı gururunu yaşamaktalar.

2018-2019 öğretim yılında 4.sınıf öğrencilerimiz; Berkay Nuray, Fuat Altıok Türk beyin Takımı bölge finalisti olmuşlardır. Bölge Finallerde 100 Tam Puan alan öğrencilerimiz Berkay Nuray İzmir’de yapılan Türkiye Finallerine katılmışlar ve Türkiye 5.si olmuştur. Öğrencimiz Temmuz ayında yapılacak olan Dünya Şampiyonası seçmelerine katılmaya hak kazanmıştır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinden Doğukan Baran Taş ve Fuat Altıok Türk Zeka Vakfı tarafından düzenlenen 1.basamak eleme sınavı ve 2.basamak yarı final sınavlarını geçerek 21 Nisan 2019 Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmışlardır.

Ulusal MATBEG, FENBEG ve Kanguru Matematik Yarışmasında öğrencilerimizden

Berkay Nuray                     MATBEG ve FENBEG 100 Tam puan Türkiye 1.si

Doğukan Baran Taş            MATBEG 100 Tam puan Türkiye 1.si     

Asya Şenal                        FENBEG 100 Tam puan Türkiye 1.si                

Fuat Altıok                         FENBEG 100 Tam puan Türkiye 1.si              

Kerem Arda Toksoy            MATBEG %2'lik dilim Türkiye 2.si             

Mert Ali İşçitürk                 FENBEG %3'lük dilim Türkiye 3.sü

Kağan Şahbaz                   FENBEG %3'lük dilim Türkiye 3.sü

Efe Kavdır                        KANGURU Matematik Türkiye Finalisti

Yiğit Efeoğlu                     KANGURU Matematik Türkiye Finalisti olmuşlardır.

Ayrıca öğrencilerimiz Nevşehir geneli yapılan deneme ve bursluluk sınavlarında Altınyıldızlı olmanın ayrıcalığını ortaya koymuşlar ve bütün dereceleri toplamışlardır.

2018-2019 öğretim yılında 4.sınıflarımızı okutan öğretmenlerimiz Keziban Akyürek, Handan Özdemir, Hüseyin Akyürek, Fatma Yağmuroğlu, Ertan Kahveci ‘ye öğrencilerimize vermiş oldukları emeklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Bu yıl 4.sınıfları okutan öğretmenlerimiz Ertan Kahveci, Fatma Yağmuroğlu, Hüseyin Akyürek, Keziban Akyürek ve Nevşehir eğitimine yıllardır büyük katkılar sağlayan Sınıf öğretmeni Mustafa Erdem ile 1.sınıfları okutacak olan 5 şubenin öğretmenleri gelecek nesillerde daha nice başarılara imza atmak için bir araya geldiler.”