Yapılan açıklama şu şekilde: Altınyıldız İlköğretim Kurumu 4.sınıf öğrencileri ‘Atalarımızdan aldığımız istiklal bayrağını yürekleri iman dolu gençlerimizle ilelebet taşıyacağımıza; şehitlerimizin, gazilerimizin ve Atatürk´ün aziz hatıralarına ve ideallerine sahip çıkacağımıza huzurlarınızda söz veriyoruz ‘ diyerek ilkokulu bitirmenin haklı gurunun yaşadılar.

Hayatlarının bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklenti ve umutlarla açan sevgili öğrencilerimizin hazırladığı programda duygu dolu anlar yaşandı. Velilerimize programda Altınyıldız İlköğretim Kurumu Halk Oyunları ekibi gösterilerinin ardından, 2.sınıflarımızın Erik Dalı gösterisi, Altınyıldız İlköğretim Kurumu jimnastik ekibi ve 1.sınıflar hip-hop gösterileri sunuldu. Öğrencilerimize 4. Sınıf mezuniyet plaketleri anneleri tarafından verilirken diplomaları ise sınıf öğretmenlerimiz tarafından verilmesinin ardından 4.sınıf öğrencilerimiz   ‘Vatan, Millet ve Bayrak´  temalı oratoryoyu sundular. Oratoryonun ardından hep birlikte kep fırlatan öğrencilerimiz yeni öğretim yılına doğru yelken açmaya başladılar.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 4.sınıflar Mezuniyet Programında 4.sınıf öğretmenleri adına konuşmayı sınıf öğretmenimiz Mustafa Aydalga yaparken, Ortaokul Müdür Yardımcımız Ahmet Ünal ise öğrencilerimiz başarılar dileyerek konuşmalarını yapmışlardır.

Yapılan programda okulumuzu ve ilimizi temsil eden ve gittikleri yarışmalardan Türkiye Dereceleri alarak dönen öğrencilerimizin plaketleri Kurum Müdürümüz Mehmet Eravcı tarafından verildi.

Sacit Sümer Türkiye Minikler Tırmanma Balkan 7.si, Türkiye 1.si

Hasan Savaş Ulusal Minik Kalemler Öykü Yarışması Türkiye 1.si

Berkay Nuray Türkiye Zeka Vakfı Akıl oyunları Türkiye 2.si

Bahadır Kart Türkiye Minikler Tırmanma Türkiye 2.si

Eylül Çengel Türkiye Satranç Turnuvası Türkiye 2.si

Gökçen Yamangil Ömer Seyfettin Öykü Yarışması Türkiye 3.sü

Programın hazırlanmasında emeği geçen sınıf öğretmenlerimiz Sema Emirağaoğlu, Mustafa Aydalga, Sibel Özdil, Neval Gönenbaba, Cumhur Demirsoy, İngilizce Öğretmeni Fatma Yedier, ,Müzik Öğretmeni Sezgi Ceylan, Resim Öğretmeni Burak Kaya, Beden Eğitimi Öğretmeni Müslüm Demirtaş, Halk Oyunları Öğretmeni Kübra Ekici, Bilgisayar Öğretmeni Canan Yüncü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Sabri Elkatmış´a onların yetişmesinde emeği geçen velilerimize teşekkür ediyor ve öğrencilerimize yeni eğitim öğretim hayatında başarılar diliyoruz.