Altınyıldız İlköğretim Kurumu 7. sınıf öğrencileri, Osmanlı'nın ilk Başkenti Bursa'yı daha yakından tanıma fırsatı buldu. Altınyıldız İlköğretim Kurumu tarafından tarihin izlerini taşıyan önemli şehir Bursa'yı öğrencilerin daha yakından tanımaları için tarihi bir gezi düzenlendi. Sadece eğlence amaçlı değil aynı zamanda öğrencilerin eğitim ve kültürel birikimlerine katkı amaçlanan gezide Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Özkal'ın anlatımıyla sosyal bilgiler dersi de yerinde işlenmiş oldu.

Gezinin ilk durağı, Bursa Ulu Camii’ni ziyaret eden Altınyıldızlılar, Koza Han, Osman Ggazi ve Orhan Gazi türbeleri, Sultan I. Mehmed’in türbesinin yer aldığı Yeşil Türbe, ilk iskender kebabının yapım yeri tarihi Bursa iskender ve günümüze kadar varlığını korumayı başarmış olan anıt ağaç ziyaretleri ile öğrenciler geçmişe doğru bir yolculuk yaptı.

Ayrıca 19 Mayıs'ta ecdadın yolunda sloganıyla düzenlenen gezide öğrenciler günün anlam ve önemine binaen düzenlenen resmi geçit törenine katılım sağladı. Öğrenciler aynı temayla Çanakkale ve Konya’ya gezi programı gerçekleştirecek.