Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda yılın 12 ayı devam eden eğitim öğretim döneminde İngilizce dersi farklı etkinliklerle öğretiliyor.

Altınyıldız Kreş ve Anaokulundan konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Çocuklar yeni bir dil öğrenirlerken, sadece bahsi geçen dili öğrenmekle kalmamalı, o dilin ait olduğu ülkeyi, toplumu ve kültürü de öğrenmeliler.

Bu nedenle, içerisinde bulunduğumuz bu haftada okulumuzda çay partisi adı altında bir organizasyon düzenleyerek, çocuklarımızla hem İngiltere’yi tanıttık, hem de İngiltere’de meşhur olan ne varsa öğrendik ve kültürlerini tanıma fırsatı bulduk. Yapmış olduğumuz İngiltere’nin en bilinen kültürel alışkanlıklarından biri olan çay saatini de öğrendik. Şık masamızda keklerimizi, kurabiyelerimizi yedik, sağlıkla çayımızı içtik ve bol bol İngilizce diyalog kurarak keyifli şekilde sohbet ettik.

Öğrencilerimiz “Two-Blue Party” için evlerinden mavi renk kıyafet ve aksesuarlarıyla geldiler. İngilizce dersimizde öğrendikleri “Blue Two” kavramlarını eğlenceli olarak pekiştirmiş oldular. Ardından İngilizce müzik eşliğinde dans ederek eğlenceli vakit geçirdiler.” denildi.