Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Fen Bilimleri, Matematik ve Sosyal Bilgiler derslerinde hazırlamış oldukları projelerini sergiledikleri ‘Genç Mucitler Proje Sergisi’ okulda açılmıştı. Öğrencilerin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin bilimsel yöntem süreçlerini kullanabilecekleri projeler hazırlayarak çevrelerinde karşılaştıkları problemlere çözüm yöntemleri geliştirmelerini sağlamak amacıyla hazırladıkları projelerini anlattıkları bu sergide öğrenciler tasarım ve uygulama harikası projelerinde bilimin eğlenceli yüzünü tanıyıp keyifli zaman geçirmişlerdi. Bu hafta yapılan ödül töreni ile öğrencilerin proje ve sergi başarılarına ödülleri verildi. Yapılan bu törende aynı zamanda bu hafta içerisinde Nevşehir 1.liği kazanan Spor Tırmanış Takımı, Yıldız Kros Takımı, Midi Kızlar Voleybol Takımı, Yıldız Erkek Masa Tenisi Takımı, Nevşehir 3.lüğü kazanan Yıldız Kız Masa Tenisi Takımı ve ilk maçına galibiyetle başlayan Yıldız Erkek Futbol Takımı tebrik edilerek alkış aldı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet Eravcı, ödül töreninde yaptığı konuşmada; aklın ve bilimin ışığında 22 yıldır öğrencileri yetiştirdik ve kurum olarak bundan sonra da yetiştirmeye devam edeceklerini, bu projelerin öğrenciler arasında heyecan yarattığını, tüm öğrencilerin bu projelere büyük bir özveri ile hazırlandığını belirtti. Öğrencilerin, ülkemiz, aileleri ve öğretmenleri için övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Eravcı, “Öğrencilere bizim için çok kıymetli ve değerli olan sizinle övünüyor, gurur duyuyoruz. Büyüyen, yürüyen, üreten Türkiye’nin yarınlarının gerçek sahipleri olarak, araştıran, geliştiren proje ortaya koyan siz öğrencilerimize umudumuz ve güvenimiz tamdır.” dedi.

Aklın ve Bilimin Işığında Yanan Meşalelerle Parlayan Binlerce Altın Yıldızız. Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bu projeler de emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilerimize tebrik ve teşekkür ediyoruz.