Altınyıldız İlköğretim Kurumundan konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde;

“2020 LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencisi Kaan Civan 494,937 puan alarak Nevşehir 1.liğini, öğrencimiz Furkan Mıng Lıang Hou 492,8912 puan alarak Nevşehir 2.liğini kazanmışlardı. LGS şampiyonu öğrencilerimiz tercihlerini Türkiye’nin en iyi okulu olan Galatasaray Lisesine yaptılar.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu LGS Nevşehir 1.si öğrencimiz Kaan Civan ayrıca bu yıl katıldığı yüzme yarışlarında Türkiye 1.si olmuş ve ilimizi ve okulumuzu müsabakalarda temsil etmiştir. LGS Nevşehir 2.si öğrencimiz Furkan Mıng Lıang Hou ise yine ilimizde düzenlenen satranç turnuvalarında Nevşehir 1.liği elde etmiştir.

Nevşehir'in yıllardır en başarılı okulu olan toplamda 61 Türkiye birinciliği kazanan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2020 LGS sonuçlarına diğer

30 Altınyıldızlı öğrenci yüzde 1’lik

44 Altınyıldızlı öğrenci yüzde 2’lik

51 Altınyıldızlı öğrenci yüzde 3’lük

57 Altınyıldızlı öğrenci yüzde 4’lük

74 Altınyıldızlı öğrenci yüzde 10’luk dilimde yer alarak, Galatasay Lisesi, Altınyıldız Fen Lisesi, Ankara Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Kayseri Fen Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, İstanbul Kabataş Lisesi, Nevşehir Fen Lisesi gibi Türkiye’nin en başarılı okullarına girmeye hak kazanmışlardır.

Nevşehir 1.si öğrencimiz Kaan Civan ve Nevşehir 2.İ Furkan Mıng Lıang Hou ile yaptığımız görüşmede ‘LGS sınavı için okulumuz çalışmalarına Ağustos ayında başladı ve gece etütleri, konu tekrarları, soru çözüm saatleri, birebir özel etüt, sınav koçluğu sistemi, yoğun deneme sınavı programları ve ardından Kovid-19 sürecinin ise online LGS hazırlık dersleri, online soru çözüm saatleri ve haftada 30 saat yapılan online derslerle bizler bu güzel sonuçları elde ettik. Tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.’ dediler.

Mezun ettiği 990 öğrencisini Fen Liselerine, 665 Öğrencisini Anadolu Liselerine yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2020 LGS yerleştirmelerinden sonra da yine öğrencilerini Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecektir. Öğrencilerimizi 2020 LGS sınavlarına hazırlayan fedakar öğretmenlerimize, bizlere desteklerini esirgemeyen saygıdeğer velilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki öğretim hayatlarında başarılar diliyoruz.”