Yapılan açıklama şu şekilde: “Altınyıldız İlköğretim Kurumu 7.sınıf öğrencisi Nisa Karaşahin Güncel Sanat Dergisi tarafından düzenlenen Türkiye geneli öykü yarışmasında ilk beşe girerek Türkiye 1.liği elde etmiştir.

Alanya’da 7 yıldır yayınlanan 40 ülkeye gönderilmekte ve temsilcilikleri bulunan Güncel Sanat Dergisinin her yıl  düzenlediği uluslararası şiir ve öykü yarışmasında, bu yıl ki Türkiye Geneli öykü yarışmasına 425 Öykü  katılmış ve Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencisi Nisa Karaşahin  Türkiye’de ilk 5 ‘e girmiş ve ödülü Güncel Sanat Dergisinin Kurucusu ve Yazı İşleri Müdürü  Eğitimci Yazar Arslan Bayır ve Kurum Müdürümüz Mehmet Eravcı tarafından verilmiştir. Ayrıca Alanya’da 3 Mayıs’ta düzenlenecek olan ödül töreninde de ayrıca ödülü öğrencimize verilecektir.

Öğrencimizin ödülünü vermek üzere Okulumuza gelen Eğitimci yazar Arslan Bayır öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi yapmış ve ardında kitaplarını imzalamıştır. Söyleşi ve soru cevap oturumundan sonra Kuruculuğunu ve Yazı İşleri Müdürlüğünü yürüttüğü Güncel Sanat Dergisinin Türkiye geneli öykü yarışmasında Türkiye 1.si olan okulumuz öğrencisi Nisa Karaşahin’i tebrik eden ve hediyesini takdim eden Arslan Bayır okulumuzun eğitim kalitesini ve öğrenci profilini çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Türkiye 1.liği elden eden öğrencimizi ve onu yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bu keyifli söyleşi ve imza günü programı için yazarımız Arslan Bayır’a teşekkür ediyoruz.”