Yapılan açıklama şu şekilde: Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinden Mustafa Sacit Sümer ve Bahadır Kart Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 28-29-Nisan tarihleri arasında düzenlenen Spor Tırmanış Minikler Lider Türkiye Şampiyonası Finalleri 2. Ayak Samsun şampiyonalarına katılmışlar ve öğrencimiz Bahadır Kart yarı finale kadar çıkmış ve Mustafa Sacit Sümer 2.ayak Türkiye 2.si olmuştur.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinden Mustafa Sacit SÜMER daha önceden Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından ilk defa 03-04 Mart 2018 Ankara´da yapılan U14 Minikler Tırmanma Şampiyonasında Türkiye 1.liği elde etmiş ve Türk Milli Takım Kadrosuna seçilmiş ardından 24-25 Mart´ta Romanya´da yapılan Balkan Boulder şampiyonasında Balkan 7.liği elde etmiştir. Minikler Lider Türkiye Şampiyonası Finalleri 1. Ayak Rize´de şampiyonalarında Türkiye 2.si olmuştur.

Okulumuzu, ilimizi temsil eden öğrencilerimiz Mustafa Sacit Sümer ve Bahadır Kart´a, öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlere ve velilerimize teşekkür ederiz.