Altınyıldız İlköğretim Kurumu eğitimde yenilikçilik ilkesinden ve öğrencilerin muhakeme etme, araştırma ve sorgulama becerileri ile matematik zekalarını ön plana çıkarmak ve öğrencilerin bilimsel bir etkinliğe katılmalarını sağlayarak yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olup aklın ve bilimin aydınlık dünyasında yol gösterici bir ışık olabilmek amacıyla dünya çapında İngilizce olarak düzenlenen Carıbou Matematik yarışmasına katıldı ve Nevşehir, Türkiye ve Dünya derecelerini topladı.

5 ve 6.sınıflarda Yusuf Gökmen Şahin Nevşehir 1.si-Türkiye 136.sı-Dünya 443.sü, Muhammet Musa Toprak Nevşehir 2.si-Türkiye 176.sı-Dünya 612.si, Simay Avcu Nevşehir 2.si-Türkiye 176.sı-Dünya 612.si, Çınar Doruk Karaca Nevşehir 4.sü-Türkiye 249.su-Dünya 846.sı, Rahime Eda Yeşilot Nevşehir 4.sü-Türkiye 249.su-Dünya 846.sı, Yusuf Şahin Nevşehir 4.sü-Türkiye 249.su-Dünya 846.sı oldu.

7 ve 8. Sınıflarda ise İpek Barış Nevşehir 1.si-Türkiye 13.sü-Dünya 117.si, Sefer Arda Güneş Nevşehir 2.si-Türkiye 80.si-Dünya 414.sü, Kerem Arda Toksoy Nevşehir 3.sü-Türkiye 138.si-Dünya 648.si, Emin Elmacı Nevşehir 4.sü-Türkiye 204.sü-Dünya 922.si oldu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu; 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirdiği ve öğrencilerin İngilizce eğitimini daha etkili hala getirmek için uyguladığı ‘Oxford Quality School Programı’ okulda hala uygulanmakta. Bu program kapsamında 5. ve 6.sınıflarda İngilizce ağırlıklı ders programına başlanarak öğrencilere haftada ortalama 15 saat İngilizce dersi veriliyor. 7 ve 8.sınıflarda ise İngilizcenin ders saat ortalaması 10 saatin altına düşmüyor.13 Türk 2 Yabancı öğretmenle yürütülen bu programda öğrenciler İngilizcelerini kullanarak dünya çapında düzenlenen Matematik sınavlarına girdi.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri tebrik edip başarılarının devamını diledi.

CARIBOU MATEMATİK

Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır.

Yılda 6 defa, 2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 kategorilerinde düzenlenen yarışma, İngilizce, Fransızca, Çince ve Farsça gibi dillerde yürütülür. Türkiye’ de yarışmaya katılmak isteyen okullar ve öğrenciler yarışmaya bu dillerden uygun olanı seçerek katılırlar.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması yılda 1 kez düzenlenen ve öğrencileri yarıştırarak sıralamasını veren yarışmalardan farklıdır. Öğrenciler bir yıl boyunca 6 adet yarışma deneyimleyebilirler, böylece öğrencilerin gelişim süreçleri takip edilebilir.

İngilizce Matematik terminolojilerini kullanmalarını ve bunları zamanla öğrenerek bu kullanıma alışmalarını sağlar.

Uluslararası düzeyde matematik problemleri çözebilmelerini ve bu tarz soru tiplerinden haberdar olmalarını sağlar. Uluslararası düzeyde matematik yapabilme sürecine uyum sağlamalarını kolaylaştırır.

Eğitim dili İngilizce ya da Fransızca olan orta öğretim ya da yüksek öğretim kurumlarına geçiş öncesi adaptasyonu kolaylaştırır.

Yılda 6 kere düzenlenen yarışma, bir süreklilik ve süreç gerektirdiği için, öğrenci üzerindeki değişimleri izleme fırsatı sunar.