Bu amaçla Altınyıldız Fen Lisesi 11.sınıflarına Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Teknopark’a inceleme-araştırma amacıyla gözleme dayalı bilgi toplayarak, neden sonuç ilişkilendirmeleri yaparak girişimcilik, teknolojik bilgi üretimi amacıyla proje çalışmalarına ağırlık vermeleri için etkinlik düzenlendi.

Altınyıldız Koleji tarafından yapılan programa göre Altınyıldız Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin Kapadokya Teknopark ziyaretleri hafta boyunca devam edecek.

Kapadokya Teknopark tarafından gençlerin erken yaşlarda teknoloji, bilim, proje kavramları ile tanışmalarına yönelik olarak bilgilendirme çalışmaları Araştırma Görevlisi Nazlı Ceyla Anadolu Kılıç tarafından yapıldı.

Laboratuvar ortamları ve 3 boyutlu yazıcının işlevleri de Ekrem Çiftçi tarafından öğrencilere gösterilerek anlatımı yapıldı.

Etkinlik inceleme sonrası öğrencilerin soruları ayrıntılı bir şekilde cevaplandırıldı.

Altınyıldız Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine Kapadokya Teknopark biriminin kurulması ve çalışmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Nevşehir ve ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulmasına olan katkılarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.