Nevşehir genelinde 9 projenin katılacağı Kayseri bölge sergisine 3 tanesi Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinin projeleri olmuştu. Öğrenciler jüri sunumlarını online olarak 13-14 Ekim’de yapacak.

ÖĞRENCİNİN

ADI SOYADI

PROJENİN

ADI

PROJENİN

ALANI

Gülsena Kumbıçak

Biyoçeşitlilik

Biyoloji

Oğuz Vıcıl

Sağlıklı beslenme

Biyoloji

Gizem Eylül Almas

Efe Kağan Saygılı

Kültürel miras

Tarih

Konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak bu projelerde temel amacımız, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmektir. Ayrıca öğrencilerimizin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin bilimsel yöntem süreçlerini kullanabilecekleri projeler hazırlayarak çevrelerinde karşılaştıkları problemlere çözüm yöntemleri geliştirmelerini sağlamak amacıyla hazırladıkları bu projeleri genele yaymak en önemli hedeflerimiz arasındadır.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak öğrencilerin gelişiminde bilimin katkısının vazgeçilmezliğine inanan bir kurum olarak bünyemizde bulunan alanında uzman öğretmenlerle Fen Bilimleri laboratuvarı, 3 Boyutlu Sınıf kullanarak, Bilim Gezileri yaparak büyüyen, yürüyen, üreten Türkiye’nin yarınlarının gerçek sahipleri olarak, araştıran, geliştiren proje ortaya koyan öğrenci yetiştirmek en büyük gayemizdir.

Aklın ve bilimin ışığında Türkiye'nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyoruz. TÜBİTAK Araştırma Projelerinde Türkiye derecelerine ve bölge derecelerine sahip olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak projelerde emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve proje sunumlarında başarılar diliyoruz.” denildi.