Yapılan açıklama şu şekilde; “Altınyıldız Koleji Fen Lisesi 9. sınıflardan 9 Fen B, 9 Fen C, 9 Fen E, 9 Fen F şubelerinde öğrenim gören 80 öğrencimiz Grimme Turkey Satış ve Servis Ltd. Şti. Tesislerine eğitim amaçlı gezi gerçekleştirdi.

Türkiye, bir tarım ülkesi olması hasebiyle tarım makineleri sektörünün ihtiyaca cevap verebilecek bir yapıya sahiptir olması gerekmektedir. Fakat ülkemizde tarım makinelerinin üretimi konusunda çok gelişmiş alt yapı bulunmamasına rağmen, şehrimizde bulunan “Grimme” bu ihtiyaca yönelik hizmet üretmektedir.

Şehrimizin özellikle patates ve pancar üretiminde girişimci ruhuyla önemli bir noktada olması, tarım alet ve makinalarına olan ihtiyacı artırmaktadır.

Grimme Turkey çalışanları makinaların kullanımı, üretimi ve özellikleri ile ilgili Altınyıldız Fen Lisesi öğrencilerine bilgi vermişlerdir. Bu makinaların imalatında Elektrik Mühendisliği, Mekantronik Mühendisliği, Makina Mühendisliği ve Ziraat Mühendisliği alanındaki mühendislerin çalıştığı anlatıldı

Bu makinaların cinslerine göre patates, pancar ve havuç toplama ve ekme üzerine yapıldığı ve satıştan sonra kullanımı ve bakımının tüm Türkiye'de, Nevşehir'de kurulan Grimme Turkey Satış ve Servis Ltd. Şti. tarafından yapıldığını açıklamışlardır.               

Altınyıldız Kolejliler Nevşehir’e ve Türkiye ekonomisine katkılarından dolayı Grimme Turkey Satış ve Servis Ltd. Şti. Genel Müdürü Murat Avunduk beye plaket takdim etti. 

Altınyıldız Koleji Fen Lisesi Öğretmeni Nurettin Şahin, Mehmet Sucu, Müge Aysu Gökçe ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen teknik gezide; Patates ve pancar tarım makinalarının Almanya'da imalatı ve üretimi, Türkiye'de satışı ile ilgili bilgi vermişlerdir Grimme Turkey çalışanları öğrencilerimize hatıra olarak şapka dağıtıp, ikramlarda bulundular. Öğrenciler geziden duydukları memnuniyeti dile getirirken bu tür gezilerde Mühendislik alanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır.

Grimme Turkey Genel Müdürü Murat Avunduk ve çalışanlarına Altınyıldız Koleji Fen Lisesi öğrencilerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ederiz.”