Nevşehir genelinde12 projenin katılacağı Kayseri bölge sergisinde 5 tanesi Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinin projesi olacak.

ÖĞRENCİNİN

ADI SOYADI

PROJENİN

ADI

PROJENİN

ALANI

AYLİN HANOĞLU

İREM KORKMAZ

SELİN ECRİN ARAS

YÜRÜYEN MERDİVENLERDE HİJYEN

BİYOLOJİ

IRMAK BIYIKLIOĞLU

NEHİR BIYIKLIOĞLU

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM UYGULAMASI

FİZİK

BEREN ECRİN SEYMEN

NEJLA AYDIN

EFS YAYA GEÇİDİ (ELEKTRONİK FREN SİSTEMLİ YAYA GEÇİDİ)

FİZİK

SİMAY AVCU

GIDA İSRAFINA DUR DE!

BİYOLOJİ

AHMET YİĞİT KURT

ESRA YILMAZ

TAŞ KAPININ ARDINDAKİ TARİH

TARİH

DORUK AYTUNÇ PEHLİVAN

(BİLİM SANAT MERKEZİ)

MEYVE VE SEBZELERİMİZİN RAF ÖMRÜNÜ UZATMA VE KORUMA

BİYOLOJİ

ONURHAN KÖPRÜLÜ

(BİLİM SANAT MERKEZİ)

ECDADIMI ZİHİNLERE KODLUYOR, ÖYKÜLERLE BULUŞTURUYORUM

TARİH

BAHADIR KAĞAN KART

(BİLİM SANAT MERKEZİ)

ŞARJSIZ KALMA

TEKNOLOJİK TASARIM

Altınyıldız İlköğretim Kurumunun bu projelerde temel amacı, bilim kültürünü geniş kitlelere yaymak, toplumda bilime olan ilgiyi arttırmak, özellikle çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında çalışma yapmaya özendirmektir. Ayrıca öğrencilerin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin bilimsel yöntem süreçlerini kullanabilecekleri projeler hazırlayarak çevrelerinde karşılaştıkları problemlere çözüm yöntemleri geliştirmelerini sağlamak amacıyla hazırladıkları bu projeleri genele yaymak Altınyıldız İlköğretim Kurumunun en önemli hedefleri arasında yer alıyor.

Öğrencilerin gelişiminde bilimin katkısının vazgeçilmezliğine inanan bir kurum olarak bünyesinde bulunan alanında uzman öğretmenlerle Fen Bilimleri Laboratuvarını ve 3 boyutlu sınıf kullanarak, bilim gezileri yaparak büyüyen, yürüyen, üreten Türkiye’nin yarınlarının gerçek sahipleri olarak, araştıran, geliştiren proje ortaya koyan öğrenci yetiştirmek Altınyıldız İlköğretim Kurumunun en büyük gayesi.

Aklın ve bilimin ışığında Türkiye'nin geleceğini yetiştirmeye devam eden, TÜBİTAK araştırma projelerinde Türkiye derecelerine ve bölge derecelerine sahip olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu projelerde emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik edip başarılar diledi.