Avrupa’da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla Türkiye 22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning Faaliyetinin üyesi haline geldi.

Nevşehir’de Kalite etiketi almaya hak kazanan öğretmenler ile Avrupa eTwinning Okulu ödüllerini Nevşehir Valisi İlhami Aktaş takdim etti.

Nevşehir Valiliğinde düzenlenen ödül törenine Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Şube Müdürü Ramazan Bıyıklıoğlu, eTwinning koordinatörü Sevgi Yılmaz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Nevşehir Anadolu Lisesi Müdürü Yavuz Selim Yıldırım, “2018 -2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuz e-twinning Okulu etiketi ile eğitim öğretime devam edecek. Bu başarının elde edilmesinde emek ve gayretlerini esirgemeyen başta İngilizce Öğretmenlerimiz Dilek Sivaz ve Arge biriminde görev yapan Sevgi Yılmaz olmak üzere tüm okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Hayırlı olsun” dedi.