"Sinema Günleri" kapsamında öğrenciler sinema ile buluştu. "Gökyüzü Maceram" etkinliği ile Planetaryum çadırında öğrenciler küresel ısınma, dünya ve güneşin hareketleri, dinazorlar, güneş sistemi ve uzay araştırmalarını anlatan 3 boyutlu gösteriler izledi.

Öğrenciler Nevşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ile Dünya'nın ilk ve en eski ordu bandosu gösterisini izledi. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan Mobil Trafik Tırında öğrenciler Nevşehir Emniyet Müdürlüğü görevlileri eşliğinde trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinlik yaptı.

 "Hayvan Dostlarım" etkinliği ile Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezinde (JAKEM) bulunan eğitmenler aracılığıyla öğrencilere köpek ve at eğitimleri hakkında bilgi verildi ve Güzel Atlar Diyarı Nevşehir’de öğrenciler at binme etkinliği gerçekleştirerek eğitimli köpeklerin gösterisini izleme fırsatı buldu.

Ayrıca, "Her Yerde Kızılay" etkinliği ile Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığınca Kızılay'ın tanıtımını yapılarak ve hayatın her alanında ve her yerde faaliyetlerini sergilemek öğrencileri eğlenerek öğrenmelerini dayanışma ve kaynaşma içinde vakit geçirmelerini sağlamak maksadıyla bir dizi etkinlik yapıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, öğrenci ve velilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliklerin düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) ve Kızılay Nevşehir Şubesine teşekkür etti.