Nevşehir`de il genelinde 113, merkezde ise 36 sınav merkezinde öğrenciler ter döktü.

Avanos genelindeki 8. sınıflardan 435, il genelinde 4847 öğrencinin katıldığı ikinci dönem ortak sınavlarının birinci oturumunda pazartesi günü Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden ikinci gün 2. oturumda Fen Ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları yapıldı.

Her yazılıda 20 soru soruldu. Her ders için 40`ar dakika süren oturumlar yapılırken oturumlar sonrasında 30`ar dakika dinlenme süresi verildi. Saat 9`00`da başlayan sınavlar saat 12.00`de bitti.

TEOG sınavlarına öğrenciler üst araması yapılmadan girerken güvenlik güçleri de öğrencileri ruhsal yönden etkilememesi için silah bulundurmadı. Köylerde ve kasabalarda görevlendirilen öğretmenler için milli eğitim müdürlüklerince araç temin edildi.

İl genelinde 7 maarif müfettişi de sınavlarda denetim görevi yaptı. Öte yandan sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak.

Sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması beklenirken, öğrencilerin 6, 7 ve 8`inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8`inci sınıf ağırlıklaştırılmış ortak sınav puanı toplanacak.

Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Konuyla ilgili olarak Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ?28-29 Nisan 2014 tarihinde 8. sınıflara yönelik 2. dönem ortak Sınavları (TEOG) 113 Sınav Merkezi, 422 Salon, 4847 öğrencinin katılımı ile sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

Sınava katılan tüm öğrenci ve velilerimize hayırlı olması temennisi ile başta Nevşehir Valiliğimiz olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, il sınav yürütme kuruluna, maarif müfettişleri başkanlığına,

ilçe sınav yürütme kurullarına, bina sınav sorumlularına, salon başkanları, gözcü ve yedek öğretmenlerimizin tamamına, ulaşımı sağlayan şoför ve kuryelerimize, sınavın güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığının müdür ve komutanları ile birlikte personellerine teşekkür ederiz? ifadeleri kullanıldı. Haber: Erdal KESİCİ