2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen Yönetici Gelişim Program (YÖGEP) toplantısı Şube Müdürü Osman Emlik başkanlığında toplanılarak yapıldı. 

Günümüzde, değişimler ve gelişmeler dinamik bir süreç içerisinde hızla devam etmektedir. Eğitim alanında okullarda bu değişim, dönüşüm ve gelişmelerden etkilenmektedir. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi ise büyük oranda eğitim liderinin iletişim ve yönetişim becerilerine bağlıdır. Bu çerçevede "Yönetici Gelişimi Planı" (YÖGEP) hazırlandı.

Söz konusu program ile Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokullarında görev yapan eğitim lideri okul yöneticilerinin eğitim yönetimi alanında kendilerini geliştirmeleri ve sürekli güncellemeleri, mevzuat bilgisi bağlamında görev, hak ve sorumluklarının farkında olmalarını, eğitim-öğretim süreçlerinin iyi planlanmasında, bütün öğrencileri kapsayacak etkili öğrenmenin gerçekleşebileceği sağlıklı ve güvenli eğitim ortamlarının oluşturulmasında yetkinliklerini arttırmalarını, eğitim alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmelerle ilgili güncel bilgiler edinmelerini, öğrencilerin ve öğretmenlerin gelişimini destekleyici bilgi, beceri ve tutum geliştirmelerini ve öğretmenlerin kapasitesinden ve yeterliliklerinden yararlanmalarını,  eğitim yöneticiliğindeki bilgi, birikim ve tecrübelerini meslektaşları ile istişare etmelerini ve paylaşmalarını, Millî, manevî, ahlâkî, insanî ve kültürel değerlerle ilgili farkındalıklarını arttırmak ve bu değerlerin eğitime yansımalarını gözetmelerini, kültürel çeşitlilikleri ve eğitimle olan ilişkisini fark etmelerini, öğretmen, öğrenci, meslektaş, aile ve eğitimin diğer paydaşları ile etkili iletişim ve iş birliği kurmalarındaki farkındalıklarını, öz değerlendirme yaparak, kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik çalışmalara katılmalarını, okulda olumlu okul iklimi ve kurum kültürü, katılımcı demokrasi, işbirliği ve hoşgörü ortamı oluşturmalarını, yönetimsel, finansal ve eğitimsel alanlarda çevreyle olan ilişkilerini geliştirmelerini, bakanlığın ve genel müdürlüğün eğitim politikaları, güncel öncelikleri ve yeni uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını, bu çerçevede okul misyonu ve hedeflerini belirlemelerini sağlamak hedeflendi.

Bu çerçevede Avanos’ta Ekim-Kasım ayı etkinlikleri kapsamında okul yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkili ve verimli kullanımı e-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr gibi ve web sitelerinin incelenmesi, eğitimin niteliğini geliştirmede Kalite Takip Sisteminin yeri ve önemi konulu toplantı düzenlendi.

Eğitimde ayrıca EBA Akademik Destek, EBA E-Portfolyo modülleri tanıtıldı. Öğrencilerin birebir takiplerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verildi. Toplantıda Kovid-19 salgın tedbirlerine uyuldu.