Bireysel sıralamalarda; YMF1, YMF2, YMF3, YMF4 Nevşehir Üçüncüsü Burcu Sağlamer Matematik - Geometri sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye´de bu alanda ilk sırada yer alırken il geneli sıralamasında Nevşehir 3.sü oldu.

Eşit Ağırlık öğrencisi Selcan Taşkın Y-TS1, Y-TS2 alanlarında Nevşehir 1.si Y-TM alanlarında Nevşehirde ilk derecelerde yer aldı. Y-DİL alanında ise 2016 mezunları arasında Özel Altınyıldız Koleji öğrencisi Damla Takar Nevşehir´de ilk 3 dereceyi alırken 2016 LYS Şampiyonu öğrenciler kurumlarda düzenlenen törenlerle ödüllendirildi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada “Yayınlamış olduğumuz bu dereceler ve puanlar tamamen gerçek olup, 2016 yılı mezunlarımızın elde ettiği sonuçlardır.

2016 LYS Puanları ÖSYM tarafından 18.07.2016 tarihinde açıklanmıştır. 12.08.2016 tarihine kadar Nevşehir´de resmi ve özel okullar; LYS´de Türkiye ve İl derecesi kazanan öğrencilerini adı, soyadı ve puan türü olarak açıklamışken, bir okulumuz genel açıklama yaparak; "Türkiye 312, Türkiye 472.si dereceleri ile Nevşehir 1.liklerini kazandığını" açıklamıştır.

12.08.2016 tarihinde yaptığımız açıklamada "Derece kazanandığını belirttiğiniz öğrencilerin adı, soyadı, alanı ve puan türünün ilan edilmesi gerektiğini" belirttik.  

31 gün önce yani 18.07.2016 tarihinde açıklanması gereken önceki yıllardan mezun olan öğrencinin Dil alanında elde ettiği sonuç, mezun olduğu 2015 yılı belirtilmeden 17.08.2016 tarihinde kurumlarımız suçlanarak ilan edilmiştir.

Aynı açıklama 28.08.2016 tarihinde yeniden yayınlanmıştır. İlgili kurumun detaylı olarak açıklamadığı sonuçların tarafımızdan bilinmesi mümkün değildir. Kurumlarımız LYS´de önceki yıllarda ve 2016 yılında birçok il dereceleri kazanmıştır.

Öğrencilerimiz bu yıl da sadece Dil alanında değil, Y-TM, Y-TS, Y-MF, Y-DİL alanlarında il 1.likleri, 2.likleri ve 3.lükleri kazanmış, detaylı bir şekilde bilgiler kamuoyuna duyurulmuştur. Üniversite sınavlarında başarılı olan okulumuz ve ilimiz öğrencilerini, öğretmenlerini, ailelerini kutlarız.

Hem bireysel, hem toplam başarıda öğrencilerimizin elde ettiği sonuçlar öğrencilerimizin, güçlü öğretmen kadromuzun ve velilerimizin alın teri olup, bu başarıların kamuoyuna yanıltıcı ve yanlış bir şekilde sunulması söz konusu değildir.

Türkiye´de eğitim alanında başarılarıyla ilk sıralarda yer alan Özel Altınyıldız Koleji´nin okul kayıtlarına yoğun ilgi devam etmektedir. Altınyıldız Fen, Anadolu ve Sağlık Meslek Lisesinde yoğun talep üzerine ek şubeler açılmıştır. Tüm Nevşehir halkına teşekkür eder, saygılar sunarız” ifadeleri kullanıldı. Mehmet Karaca