GÜLŞEHİR VE KOZAKLI İLÇESİNDE

BİÇERDÖVER OPERATÖRÜ YETİŞTİRME KURSU AÇILDI

 

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Gülşehir ve Kozaklı İlçesinde ?Biçerdöver Operatörü Yetiştirme?  kursu açıldı.

 

Konu hakkında  Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Okan YILMAZ yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

 

Biçerdöverle tarımsal ürün hasadında bulunan operatörlerin daha bilgili, eğitimli ve belgeli birer sürücü olmalarını sağlamak, dane kaybını asgari düzeye indirerek hem üreticilerimizin kazancını artırmak hem de ülke ekonomisinin her yıl milyonlarca lira zarara uğramasını önlemek amacıyla Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğince; 21.03.2012-03.04.2014 tarihleri arasında Gülşehir İlçesi Hacıhalilli Köyü İlköğretim Okulunda 20 kursiyerin katıldığı 1 kurs ve 11.04.2012-26.04.2011 tarihleri arasında Kozaklı İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 20 kursiyerin katıldı 1 Kurs açılarak, toplamda 40 kursiyere ?Biçerdöver Operatörü Yetiştirme?  eğitimi verildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığının ?Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu? için belirlediği ders müfredatı kapsamında, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Asım BAŞ  kontrolünde, görevli Ziraat Mühendisi Demet Gürler PELİVAN ve Tekniker İbrahim AYGÜN tarafından; Biçerdöverin tarihi gelişimi, teknik özellikleri, ayar ve bakımları, dane kayıplarının önlenmesi, teknik anlamdaki gelişmeler ve yenilikler konularında kursiyerlere teorik bilgi verildi.

 

Kurs eğitmenlerince verilen teorik eğitim sonunda 1 günlük yazılı ve 1 günlük de pratik eğitim sınavı yapıldı.

 

Yapılan yazılı ve uygulamalı sınavdan başarılı olan kursiyerlere ileriki tarihlerde İl Müdürümüzün de katılacağı bir törenle  ?Biçerdöver Operatörlüğü Sertifikaları? teslim edilecek.02 Mayıs 2012