Türk Dili ve Edebiyatı alanında Nevşehir BİLSEM öğrencisi H. Berkay Ergin ve Danışman Öğretmeni Ayşe Kayaalp'in hazırlamış olduğu "2021'e Doğru Hacı Bektaş Veli Yolu" isimli proje bölge 1. si oldu.

Sude Yaşar ve İrem Gündüz'ün, Kimya Öğretmeni Leyla Aktepe danışmanlığında yapmış oldukları "Çinko Oksit Nano partiküllerin (ZnONp's) Yeşil Sentezi ve Meyve Küflenmesi Üzerine Etkisi" isimli proje ise Kayseri Bölge finalinde Kimya alanında 3. oldu. Ayrıca Nevşehir BİLSEM Biyoloji ve Tarih alanlarında 2 proje ile de bölge finaline katılım sağlandı.

Nevşehir BİLSEM Müdürü Ahmet Emre Ergin, "Öncelikle salgın döneminin zorlu şartları altında dahi bilimsel çalışmalardan uzak kalmayan ve hazırlamış oldukları çalışmaları projelendirerek TÜBİTAK yarışmalarına katılım sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. TÜBİTAK Kayseri Bölge Finalinde Türk Dili ve Edebiyatı alanında 1. olarak ilimizi Türkiye Finallerinde temsil edecek olan öğrencimiz H. Berkay Ergin ve Danışman Öğretmeni Ayşe Kayaalp'i ayrıca tebrik ediyor ve Türkiye Finallerinde başarılar diliyorum." dedi.