İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Derinkuyu ve Avanos ilçelerinde yapılan entegre hastanelerin teslim aşamasına getirildiğini ve büyük bir olasılıkla Eylül ayında teslim alınarak en kısa sürede de hizmet verir hale getirileceğini söyledi.

Gülşehir ve Acıgöl İlçelerindeki entegre hastanelerin ise Sağlık Bakanlığının incelemelerinin ardından ihale aşamasına getirileceğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Ünlübay, Hacıbektaş Entegre Hastanesinin ise % 80 oranında tamamlandığını dile getirdi. Ünlübay,

?İlimiz genelinde inşaatları süren ve tamamlanma aşamasına gelen entegre hastanelerimiz arasında Avanos ve Derinkuyu ilçelerimizde hastanelerimiz teslim aşamasına getirildi.

Eylül ayında teslim alacağımız hastane binalarımızın tefrişini de yaparak en kısa sürede bu ilçelerimizdeki halkımızın hizmetine açacağız. Öte yandan Acıgöl ve Gülşehir ilçelerimizdeki entegre hastanelerimizin projeleri sağlık bakanlığımıza teslim edildi.

Bakanlığın Avam proje üzerindeki incelemelerinin ardından en kısa sürede ihale aşamasına getirilmesi bekleniyor. Hacıbektaş ilçemizdeki entegre hastanemizde ise bir şanssızlık yaşadık.

Bu hastanemizin yapımını üstlenen müteahhit firması değişti. Bu hastanemizin inşası % 80 oranında tamamlanmıştı. Yeni firmanın % 20?lik bölümü en kısa zamanda tamamlayarak pastane binamızı en kısa sürede teslim etmesini bekliyoruz.

Bu hastane binalarımız tamamlanıp hizmet verir hale getirildiğinde ilimiz genelinde hastanemiz bulunmayan ilçemiz kalmayacak.

Haliyle Nevşehir halkımıza 7 gün 24 saat sağlık hizmetini daha etkin bir şekilde vermeye devam edeceğiz? açıklamalarında bulundu.