Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi  "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi kapsamında ilk yardım eğitimlerine çevrim içi ve yüz yüze olarak başladı.

Nevşehir'de "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesinde yer alan Acıgöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan yönetici ve öğretmenlerle başlayan eğitimler hızla devam ediyor. Okullarda görevli 182 idareci ve öğretmene "İlk Yardım Eğitimi" verildi.

Okullara ilk yardımcı yetiştirmek amacıyla kurulan İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitimlerde; genel ilk yardım bilgileri, hasta /yaralı değerlendirmesi, oed, temel yaşam desteği, kanamalar-şok ve göğüs ağrısında ilk yardım, havayolu tıkanıklarında ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, kırık çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, göz kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım, hasta/yaralı ve acil taşıma teknikleri konuları yer alıyor.