Duygular sel oldu. Türkiye Cumhuriyetinin kurucuları, şehitlerimiz, gazilerimiz şükranla anıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yılı dolayısıyla Edebiyat Zümre Başkanı İbrahim Sağlam ve Müzik Öğretmeni Onur Kahraman’ın hazırladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Altınyıldız Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

10 Fen E sınıfı öğrencisi Ahmet Feralan'ın muhteşem sunumuyla program başladı.

                ''Türk olmak gurur duymaktır

                Şanlı bir tarihe sahip olduğu için

                Türk olmak özgür olmaktır

                Hürriyeti damarlarında taşıdığın için

                Mutlu olmaktır Türk olduğunu söylemekten

                Türk olmak tüyleri diken diken olmaktır

                İstiklal Marşını dinlerken''

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyetine emeği geçmiş tüm Türk büyükleri ve Şehitlerin manevi huzurunda Saygı Duruşu, akabinde İstiklal Marşı söylendi.

Cumhuriyetin bekası, vatanımız ve geleceğimiz için Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da, Barış Pınarı ve Zeytindalı Harekatlarında Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü koruyan askerlere, gazilere ve şehitlere şükranlar sunuldu.

Mustafa Kemal’in ve Mehmet Akif’in sözleri ve dizeleriyle gençlere Cumhuriyet ve Birlik vurgusu yapıldı. Devamında “Cumhuriyet Gençliği” adına Altınyıldız Koleji 9 A Sınıfı öğrencisi Elif Sude Acar, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını gerçekleştirdi.

Ardından Altınyıldız Fen Lisesi 10 A Sınıfı öğrencilerinden Ahmet Salih Şişman şiirini okuyarak Mustafa Kemal’in ve Cumhuriyetin önemini dile getirdi.

Sunumun ardından “Cumhuriyet, onu yüceltecek biz gençken elinde” diyerek Müzik Öğretmeni Onur Kahraman ve öğrencilerin hazırladığı Cumhuriyet Korosuna geçildi.

Cumhuriyet Korosu coşkuyla çeşitli marşları ve şarkıları seslendirdi. Bu marşlar söylenirken öğretmen ve öğrenciler bayraklarla marşları birlikte söyleyerek birlik ruhu, Cumhuriyet Gençliği ruhu oluşturdular. Bütün şarkı ve marşlar büyük bir coşkuyla ve heyecanla söylendi.

Programın ardından Altınyıldız Koleji öğretmenleri ve öğrencileri birlikte Asker selamıyla Mehmetçiğe selam gönderdi ve çok duygulu anlar yaşandı.

Program emeği geçen herkese teşekkür edilerek sona erdi.