Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile 81 İl Milli Eğitim Müdürünün katıldığı telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir de katıldı.

Toplantıda, 2020-2021 eğitim öğretim yılına nasıl başlanacağıyla ilgili hazırlıklar konuşuldu. Yeni eğitim öğretim yılının 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağı, yüz yüze eğitime 21 Eylül'den itibaren "aşamalı ve seyreltilmiş" olarak devam edilmesinin planlandığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak okulların sağlık ve güvenle açılabilmesi için sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, dezenfektan, maske tedariği, fiziki ve sosyal yeterlilikler hususunda tüm detayları çalıştıklarını, hazırlıkları ve standartları da tamamladıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzun süreden beri Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaptıkları görüşmeler neticesinde kararları olgunlaştırdıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullar açıldığında öğrencilere, öğretmenlere, okulların destek personeline, servis sürücülerine varana kadar okullarla ilgili herkesin sağlık durumunun HES kodları marifetiyle takip altında olacağını söyledi.