İlk ders zili heyecanına ortak olan İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, bugün de okullarda öğrencilerle buluşarak onların okullarına kavuşma heyecanına ortak oldu. Demir’in bugünkü durağı Cumhuriyet İlkokulu ve Atatürk İlkokulu oldu.

Öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek onlarla sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, uzun bir aranın ardından öğretmen ve arkadaşlarına kavuşan öğrencilerle birlikte vakit geçirdi.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin tasarlayıp hazırladığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün imkanlarıyla birinci sınıf öğrencileri için bastırılan ilk defterler İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir tarafından öğrencilere dağıtıldı. İlk defterlerine kavuşan öğrencilerin yüzlerindeki mutluluk ve heyecan görülmeye değerdi.

Demir; “Çocuklarımız uzun bir süredir okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından uzak kaldılar. İnşallah yüz yüze başladığımız eğitim öğretim yılı yüz yüze devam eder. Bunu sağlamak bizlerin elinde. Hepimiz kurallara uyarak, maske takarak, mesafeli durarak ve temizlik kurallarına dikkat ederek bunu başarabiliriz. Ayrıca aşılama oranının artması için velilerimizin ve öğretmenlerimizin tamamının aşı olmasını arzu ediyoruz. Herkesin tedbirlere uyarak gereken özeni göstereceğine inanıyoruz.

Bu yıl 1. sınıf öğrencilerimizi Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan defterle karşıladık. Tamamen bizim tasarımımız olan bu defterler içerisindeki etkinliklerle öğrencilerimiz için çok faydalı olacak. Defterin hazırlamasında emeği geçen AR-GE birimimize teşekkür ediyorum.

Bir kez daha değerli idareci ve kıymetli öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ülkemize, Nevşehir'imize, eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize sağlık, başarı ve huzur getirmesini diliyorum.” diye konuştu.