İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, okulların genel durumları hakkında bilgi almak, yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Ürgüp ilçesinde bulunan Mustafapaşa Köyü İlkokulu ve Ortaokulu, Şahinefendi Köyü, Bahçeli Köyü, Ayvalı Köyü, Mazı Köyü İlkokulları ile Mazı Köyü Ortaokulu ve Ürgüp Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret ettiği okulların idarecilerinden okul hakkında bilgiler alan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Nevşehir’de yapılan çalışmalar ve kurulması planlanan Tasarım Beceri Atölyeleri hakkında öğretmen ve idareciler ile sohbet etti. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir'den ilçedeki eğitim öğretim faaliyetleri, yapılan çalışmalar ve öğrenciler hakkında bilgi alarak Ürgüp’ten ayrıldı.

Ürgüp ziyaretinin ardından Derinkuyu ilçesine bağlı Til İlkokulu ve Ortaokulu ile Güneyce Ortaokulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, okullarda yapılan faaliyetler hakkında idarecilerden bilgi aldı ve öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Demir, hayırlı bir eğitim-öğretim dönemi temennisiyle Derinkuyu’dan ayrıldı.