İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, Şube Müdürü Alaaddin Çakırci ile birlikte rahatsızlıkları sebebiyle evde eğitim gören 30 Ağustos İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Yusuf Sertelen’i ve H. Lütfi Pamukçu Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Abdullah Gül’ü evlerinde ziyaret etti.

Sağlık problemleri nedeniyle evde eğitim alan öğrencilerin sağlık durumları, gelişimleri ve eğitimleri hakkında bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, ailelere her daim destekçileri olduğunu ifade ederek moral verdi. Demir, ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenip onlarla sohbet etti.

Demir; “Bakanlığımız, zorunlu öğrenim çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden sağlık problemi nedeniyle örgün eğitime devam edemeyen çocuklarımıza evde eğitim hizmeti sunmaktadır. Devletimiz hiçbir çocuğumuzun eğitimden yoksun kalmasını istemiyor ve sosyal bir devlet olarak evde bir kişi de olsa eğitimi veriyor. Böylece eğitimin önüne hiçbir engel çıkamıyor. Evde eğitim alan çocuklarımızın gelişimi, hayata en iyi şekilde hazırlanması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Evde eğitim sistemi, çocuklarımızın gelişmesine ve sosyal hayatın içerisinde olmasına büyük katkı sağlayarak fiziki yönden okullarına gidemeyen çocuklarımıza pek çok fırsatı sunuyor. Evde eğitim alan sevgili yavrularımızın başarılarının devamını diliyor, onlara evlerinde fedakârca eğitim veren öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyoruz." dedi.