Millî Eğitim Bakanlığının başlattığı "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ülkemizdeki bütün okullarda kütüphane oluşturulması, mevcut kütüphanelerin de kitap sayılarının artırılması hedeflendi.

Bu kapsamda, Nevşehir’de de kütüphanesi olmayan okulların kütüphaneye kavuşturulması, mevcut kütüphanelerin de iyileştirilmesine yönelik çalışmalar hızla devam ediyor.

Okullardaki çalışmaları yerinde görüp inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamındaki ziyaretleri de hız kesmeden devam ediyor.

Güvercinlik İlkokulu, Çardak İlkokulu, İcik İlkokulu, İcik Ortaokulu, Karacaören Cumhuriyet İlkokulu ve Karacaören Cumhuriyet Ortaokuluna ziyaretler gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir buralarda oluşturulan kütüphaneleri inceledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, okulların idarecilerine kütüphanelerin donatımlarıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere okuma kültürünü kazandırmanın öncelik olduğunu belirten Demir, kütüphanelerin oluşturulup geliştirilmesinde emeğini esirgemeyen idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.