Doç. Dr. Özden Taşğın okul konferans salonunda kendi ailesinden örnekler verdiği konuşmada , “Sizler de başarılı olabilirsiniz. Ben sekiz çocuklu bir ailenin ikinci çocuğuydum ağabeyim profesör. Ben de üniversite de öğretim üyesiyim. Sizler de çok çalışacaksınız, başarılı olursunuz. Çalışın, okuyun, düşünün” dedi.

Özden Taşğın Avrupa ülkelere yaptığı sosyal ve kültürel amaçlı gezilerden de söz ederek, “Yarın okuyup da bir ülkeye gitmek istediğinizde ilk gezinizi Fransa’ya, Almanya’ya, İngiltere’ye yapmayın bizim özümün bulunduğu topraklara yapın. Kosova’ya, Üsküp’e, Bosna Hersek’e yapın. Bu topraklara gittiğim de benimle buluşan Osmanlı torunu insanlar, “neredeydiniz, kırk beş yıldır sizin yolunuzu gözledik. Dedelerimiz bu topraklarda kalmış”, dediler. Soydaşlarımızın gözleri, ümitleri bizim üzerimizde” dedi.

Özden Taşğın’ın yer yer esprili konuşması öğrencileri heyecanlandırdı, neşelendirdi. Sesi güzel yetenekli öğrencileri de sahneye çıkaran Taşğın özgüvenli öğrencileri tebrik etti.

Taşğın, Okul Müdürü Mustafa Kaplan’a, Okul Müdür Yardımcısı Nuri Yağan’a, Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevinç Aytekin’e ve söyleşiye katılan öğretmenler ile öğrencilere teşekkür etti.

Söyleşi Okul Müdürü Mustafa Kaplan’ın günün anısına plaket takdimi ile sona erdi.