MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Destekleme ve Yetiştirme kurslarına devam eden öğrencilerin kazanımlarını görmek amacıyla 15 Ocak 2022 Cumartesi günü ülke genelinde "Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavı" yapılacak.

Bu kapsamda Ölçme Değerlendirme Merkezinde, İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat başkanlığında İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri ve sınav yapılacak olan okulların müdürlerinin katılımı ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat tarafından katılımcılara, 7. 8. 11. ve 12. sınıflardaki destekleme ve yetiştirme kurslarına devam eden öğrencilere kendi okullarında uygulanacak ortak sınav öncesi ve esnasında yapılacak iş ve işlemler hakkında bilgi ve paylaşımlarda bulunuldu.

Toplantıda Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından uygulamada dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri ölçmek, eksikliği görülen konuların tamamlanmasını sağlamak amacıyla yapılacak olan "Destekleme ve Yetiştirme Kursları İzleme ve Değerlendirme Ortak Sınavları" Nevşehir’de merkez dahil olmak üzere toplam 5 ilçede bin 161 öğrenciye uygulanacaktır.

Sınav tüm illerde eş zamanlı olarak saat 10.00’da başlayacak.