Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu Nevşehir’in eğitimde lokomotif okulları arasında başı çekiyor. Okul Müdürü Osman Doğan, Okul Aile Birliği ve 700 öğrenci velisi ile birlikte başarılı çalışmalar yapıyor.

Başarılı eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra okulun bazı çalışmaları ve başarıları şu şekilde:

1- Sınıf Öğretmeni Oktay Ergin'in başvurusu ile eTwining Okulu olmaya hak kazanarak ödülü Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'den teslim alındı.

2- Öğretmenlerden Oktay Ergin'in yürüttüğü eTwinning projeleri ile "Ulusal Kaite Etiketi" ve "Avrupa Kalite Etiketi" ile ödüllendirildi. Ödül İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'den teslim alındı.

3- Okulda yürütülen çalışmalar sonucunda "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazanıldı.

4-  Okulda yürütülen çalışmalar sonucunda temizlik ve hijyen kurallarına uygunluk nedeniyle "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanıldı.

5-  Okulda yürütülen çalışmalar sonucunda  "Beslenme Dostu Okul Sertifikası" almaya hak kazanıldı.

6-  Okulda yürütülen çalışmalar sonucunda  "Sıfır Atık Belgesi" almaya hak kazanıldı.

7- Okul "Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma, Çocuk Esirgeme Kulübü" öncülüğünde, diğer sosyal kulüplerinde katılım ve değerli velilerimizin de desteği ile "Dar Gelirli Ailelere Gıda Yardımı Kampanyası" düzenlendi.

8- Okulda "Yaşam Becerileri Atölyesi" ve "Drama ve Eleştirel Düşünce Atölyesi" açıldı.

9- Okulda büyük tamir ve tadilat yapıldı. Zemin, giriş ve üst katta bulunan zamanla dökülmeye başlayan fayanslar sökülerek gerekli tamir ve tadilat işleri yapılarak fayanslar yenilendi. Tamir ve değişim sırasında tüm koridor ve duvarlardaki sıva ve alçı işleri de yapılıp tüm koridorlar ve sınıflardaki boya işlemleri de tamamlandı.

Ayrıca tuvaletteki fayanslar, lavabo ve tuvalet taşları değişerek daha hijyenik hale getirildi. Okulun yan girişinde oluşan buzlanmanın engellenmesi için üzeri kapatıldı. Arka kısımda merdivenlerin altındaki alan depo olarak kullanılmak üzere düzenlenerek sıva yapıldı. Yapılan tüm çalışmaların Okul Aile Birliğinin katkılarıyla yapılmasından dolayı Çalışkan ve Vefalı Okul Aile Birliği unvanını almaya hak kazandı.

10- FATİH projesi kapsamında bütün sınıflara yeni nesil akıllı tahtaların kurulumu tamamlandı.

11- Okulda Sınıf Öğretmeni Oktay Ergin'in yürüttüğü eGüvenlik çalışmaları ile uluslararası geçerliliği olan "eSafety Label" almaya hak kazanıldı.

Okul yönetimi bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Okul Aile Birliğine, velilere, öğretmenlere ve okul personeline teşekkür etti.