Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından yürütülmekte olan  "eTwinning" faaliyetleri kapsamında Nevşehir’de Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi alan öğretmen ve kurum yöneticilerine ödülleri düzenlenen tören ile verildi.

eTwinning faaliyetine üye olunan 2009 yılından bu yana yapılan çalışmaların sonucunda, eTwinning portalına 51 bin 860 okuldan 284 bin 797 öğretmen kayıt oldu. 2020 yılı içerisinde, eTwinning faaliyeti kapsamında öğretmenler tarafından toplam 16 bin 839 Kalite Etiketi başvurusu gerçekleştirildi. Bu projelerden 10 bin 962'si Ulusal Kalite Etiketi, 5 bin 877’si ise Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazandı. Bu kapsamda Nevşehir’den 67 öğretmen, 2020 yılında gerçekleştirdikleri eTwinning projelerinde başarı elde ederek 103 Ulusal ve 58 Avrupa Kalite Etiketi sertifikası almaya hak kazandı.

Ayrıca, Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi tarafından uygulanan, okul seviyesinde yapılan çalışmaları tanımak için "eTwinning Okul Etiketi" adıyla etiket başvuruları sonucunda çeşitli kriterleri sağlayan okullar, sistemden belirlenerek adaylık süreçleri başlatılmıştı. Yapılan başvuruların titizlikle değerlendirilmesi sonucunda 2020-2021 eğitim öğretim yılında Nevşehir’den 24 okul eTwinning Okulu etiketi kazandı. eTwinning Okulu olan okullar, dijital uygulamalar, egüvenlik uygulamaları, pedagoji alanında yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar, çalışanların sürekli mesleki gelişiminin teşvik edilmesi, çalışanlar ve öğrencilerle işbirlikçi öğrenme uygulamalarının teşvik edilmesi alanlarında lider olarak tanındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; “2020-2021 eğitim öğretim yılı eTwinning ödülü almaya hak kazanmış öğretmen ve idarecilerimizin heyecanını, mutluluğunu paylaşmak için bir aradayız. Yürüttükleri projelerle Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi alarak ve eTwinning Okulu olarak bizlere bu gururu yaşatan okul müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. İlimizden birçok öğretmenimiz, eTwinning ile tanışmış projeler uygulamıştır, sayımız hızla artmaya devam edecektir. Projelerle öğretmenlerimiz kendilerini mesleki yönden geliştirme imkânı bulurken öğrencilerimiz ise bilişim teknolojileri, yabancı dil becerileri gibi konularda güçlü bir öğrenme deneyimi yaşıyorlar. Farklı kültürleri tanıyarak bakış açılarını geliştiriyorlar. Okul yöneticisi, öğretmen ve öğrencilerimizin motivasyonu artıyor. Bu sayede eğitim kalitemiz yükseliyor. Kovid-19 salgını sürecinde de öğretmenlerimiz çalışmalarına etkin bir şekilde devam ettiler. Eğitimde dijitalleşmenin başladığı bu dönemde eTwinning gibi dijital platformda yürütülen projeler daha da önem kazandı. Projelerde yer alarak çalışmalarını kalite etiketleriyle taçlandıran yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” açıklamasında bulundu.